Consilier local, amendat pentru minciună. A rămas și fără o sumă importantă de bani

Un ales local din comuna gorjeană Berlești a fost condamnat definitiv pentru fals în declarații.

Liberalul Titu Romanescu a primit o amendă penală de 4.000 de lei, pentru că a mințit în declarațiile de avere depuse la primărie în perioada 2013-2015.

Consilierul a declarat în fals că are domiciliul în comuna Berlești, deși în actul de identitate figurează cu acesta în municipiul Târgu Jiu, unde deține o garsonieră cumpărată în anul 2012.

Ce-i drept, omul locuiește în Berlești, însă pentru a nu-și pierde calitatea de ales local trebuie să aibă, în acte, domiciliul pe teritoriul unității administrativ-teritoriale în care a fost ales.

Acum, instanța a decis să-i confiște suma de 11.429 lei, dobândită prin săvârşirea infracţiunii.

Interesant este că alesul local a fost reclamat organelor de anchetă de către un coleg de partid.

„Admite apelul. Desfiinţează, în parte, sentinţa apelată şi, rejudecând, (...) condamnă pe inculpatul Romanescu Titu la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4.000 lei, echivalentul a 200 zile-amendă a câte 20 lei fiecare. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 63 Cod penal. În baza art. 112 alin.1 lit. e) Cod penal, dispune confiscarea specială, cu titlu de măsură de siguranţă, de la inculpat, a sumei de 11.429 lei, dobândită prin săvârşirea infracţiunii. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, se arată în minuta sentinței de miercuri, 15 iulie, a Curții de Apel Craiova.

În toamnă, Judecătoria Târgu Cărbunești l-a condamnat pe Romanescu tot la o amendă penală, de 4.000 de lei, dar cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Totodată, au fost anulate menţiunile false din declaraţiile de avere depuse de liberal la Primăria Berleşti, la datele de 11.07.2013, 10.02.2014 şi 25.02.2015.

Vizualizări: 2,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: