Și-a anunțat candidatura la șefia PSD

Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al PSD. "Îmi anunţ candidatura în mod oficial pentru funcţia de preşedinte al PSD. (...) Fac acest anunţ pentru că sunt extrem îngrijorat nu numai privind prezentul, dar şi pentru viitorul partidului, nu doar pentru prezentul, dar mai ales pentru viitorul României. Sunt convins că alături de mine sunt foarte mulţi colegi din PSD şi nu numai, oameni care înţeleg că de aproape nouă luni România stă pe loc, iar asta nu se întâmplă doar din cauza pandemiei, o altă pandemie este cea care bântuie clasa politică şi care are simptome destul de grave - incompetenţă, lipsă de voinţă, laşitate şi, din păcate, chiar şi trădare. De nouă luni, Guvernul PNL este un guvern incapabil. Dar la fel de adevărat este şi faptul că conducerea interimară a PSD lasă acest guvern să-şi facă de cap. Cel mai mare partid din România se pare că ţine morţiş să devină cel mai mic. Asta o spun mai ales acţiunile din ultimele nouă luni şi mai ales, din păcate, sondajele. PSD nu poate să continue în acest mod. Nu poţi să stai nouă luni în opoziţie şi să nu faci opoziţie. Nu poţi să dai din coadă în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD. Conducerea de astăzi a PSD a folosit cele nouă luni de opoziţie ca să stea degeaba", a declarat Teodorovici, duminică, într-o conferinţă de presă organizată în curtea sediului PSD.

El a susţinut, însă, că nu crede că s-au făcut înţelegeri între PSD şi preşedintele Klaus Iohannis.

Teodorovici a susţinut că PSD a scăzut sub cota de la prezidenţiale şi de la alegerile europarlamentare. "Îmi anunţ candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului fiindcă nu vreau să ajungem vreodată să ne punem problema pragului electoral. Nu am venit aici să critic pe nimeni. Am venit să spun doar lucruri pe care le vede oricine", a spus fostul ministru al Finanţelor.

El a arătat că, dacă va câştiga competiţia pentru şefia PSD, vrea să aducă alături de el o echipă "de oameni tineri, cu şcoală", "oameni care nu şi-au început cariera în PSD lipind afişe", nu toţi cu vechime sau membri ai PSD.

"Sunt oameni cu Bacalaureatul făcut la vremea lui, cu studii în universităţi de stat serioase, cu pregătire economică, juridică şi ştiinţifică. Oameni fără doctorate la Academia de Informaţii", a spus fostul ministru de Finanţe.

Întrebat dacă Marcel Ciolacu ar avea loc în echipa sa, el a răspuns că invers nu poate avea loc o astfel de discuţie. El a arătat că îşi doreşte ca un congres al PSD să aibă loc cât mai curând.

Vizualizări: 3,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: