Consilier local, trimis în judecată

Consilierul local Ion Bîrsanu, din comuna Drăguțești, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la infracțiunea de furt. În fapt, Bîrsanu este suspectat că ar fi luat motoarele și alte piese de pe două ambulanțe aflate în curtea primăriei, autospeciale obținute de administrația locală prin donație.

O instanță a Judecătoriei Târgu Jiu a decis, marți, începerea procesului. „Respinge cererea de restituire a cauzei la parchet, formulată de inculpatul Bîrsanu Ion. În baza art. 346 alin. (2) C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr.108/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, privind inculpatul Bîrsanu Ion, trimis în judecată pentru săvârșirea infracţiunii de participaţie improprie la infracţiunea de furt (...). Dispune începerea judecăţii cauzei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii”, se arată în minuta sentinței.

Polițiștii au efectuat, în vară, percheziții la Drăguțești, inclusiv la casa consilierului local. Ion Bîrsanu, în vârstă de 59 de ani, a fost reținut, pentru 24 de ore, după ce oamenii legii au descoperit, în gospodăria acestuia, piesele ambulanțelor din care au mai rămas doar caroseriile.

Bîrsanu a susținut că ar fi luat motoarele cu voia primarului, căruia i-ar fi dat o mie de euro, fără acte, afirmație negată de către primarul Popescu.

Prejudiciul se ridică la peste 200.000 lei.

Vizualizări: 2,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: