Dosarul Turceni-Rovinari, suspendat. Unde va ajunge!

Instanța Supremă a admis, luni, sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene cu patru întrebări în dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt judecați fostul premier Victor Ponta, fostul ministru Dan Șova și trei foști directori din minerit.

Curtea de Justiţie a UE trebuie să se pronunţe asupra deciziei luate de Curtea Constituţională a României cu privire la completurile de trei magistrați, conform căreia toate cauzele care nu au decizii definitive ar urma să fie rejudecate de completuri specializate în fapte de corupție.

„Cu majoritate, admite cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în vederea pronunţării unei hotărâri preliminare”, se arată în încheierea ÎCCJ de luni.

Mai precis, judecătorii vor ca CJUE să spună dacă CCR poate dicta unor instanţe de judecată ce au de făcut în virtutea deciziilor pe care le dă.

Judecarea cauzei a fost suspendată până la soluționarea cererii de către Curtea Europeană. Decizia este cu drept de recurs.

Victor Ponta, Dan Șova, Laurențiu Ciurel și Octavian Graure au fost achitați în mai 2018, fiind acuzați de fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de asistență juridică. A fost condamnat doar Dumitru Cristea, fost director al CE Turceni, la 4 ani de închisoare, pentru abuz în serviciu. 

Vizualizări: 1,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: