Consiliera dispărută, scutită medical de colega de partid

Nici urmă de Camelia Mateescu, consiliera liberală din Albeni dispărută de două luni. În timp ce la primărie şi prin comună de zvoneşte că a fugit din ţară pentru a scăpa de un dosar penal, rudele ei se zbat să îi păstreze postul de consilier. Cum un ales local care absentează în mod repetat şi nemotivat îşi pierde funcţia, familia Cameliei Mateescu a obţinut o adeverinţă medicală de la medicul Iuliana Iliescu, şefa PNL din comuna vecină, Prigoria. Acest fapt l-a înfuriat la culme pe Teodor Voicu, cel care abia aşteaptă să fie invalidat mandatul lui Mateescu pentru a-i lua locul.

Camelia Mateescu este preşedintele PNL Albeni şi consilier local. De circa două luni nu a mai trecut pe la şedinţele de consiliu, fie ele ordinare, extraordinare sau de comisie. O parte din absenţe au fost motivate sub diverse pretexte, spre supărarea lui Teodor Voicu, un liberal din Albeni care i-ar lua locul Cameliei Mateescu dacă mandatul acesteia ar fi invalidat.

Voicu a aflat săptămâna trecută că familia consilierei dispărute a depus la primărie o adeverinţă medicală pentru a-i motiva în continuare absenţele. Adeverinţa poartă parafa Iulianei Iliescu, medic în comuna vecină Prigoria şi colegă de partid cu Mateescu. „Cum să dai adeverinţă medicală pentru cineva fugit din ţară-”, se revoltă Voicu.

Voicu cere excluderea Cameliei Mateescu

Consiliul Local Albeni a luat deja în discuţie acum o săptămână posibilitatea excluderii Cameliei Mateescu. Între timp, la primărie a ajuns o adeverinţa medicală pentru scutirea absenţelor, fapt confirmat de secretarul Primăriei Albeni, Spiridon Gorlă: “Eu am primit de la viceprimar o cerere din partea doamnei Mateescu şi o adeverinţă medicală în data de 27 octombrie, pentru a avea motivare la absenţele de la şedinţele de consiliu local”.

Teodor Voicu susţine că la mijloc este un abuz, nefiind posibil ca o persoană plecată din ţară să obţină certificat medical: “Doamna Camelia Mateescu nu este în Albeni şi după cum v-am mai spus este plecată din ţară. La şedinţele de consiliul nu a mai fost din septembrie. Acum că am cerut excluderea s-a gândit să-şi motiveze absenţele”.

Voicu susţine că şedinţa de consiliu unde s-a pus problema excluderii a fost în data de 24 octombrie, iar cu două zile înainte, mai exact în data de 22 octombrie, medicul Iuliana Iliescu a eliberat o adeverinţă medicală care a fost depusă în data de 27 octombrie la primărie. Adeverinţa este însoţită de o cerere din parte Cameliei Mateescu, potrivit căreia din cauza problemelor de sănătate nu poate ajunge la şedinţe.

Fiica a ridicat adeverinţa mamei

Adeverinţa medicală a fost eliberată de medicul Iuliana Iliescu, care este preşedinta organizaţiei PNL din Prigoria. Medicul susţine că i-a dat adeverinţa medicală fiicei Cameliei Mateescu şi că doar a trecut acolo afecţiunile de care suferă. “Fiica doamnei Mateescu a venit la mine să-i dau o adeverinţă cu bolile de care suferă doamna, ca să-i poată motive absenţele de la consiliul local. Eu pot să dau adeverinţa asta oricărui membru al familiei, chiar dacă nu a venit doamna Mateescu personal să o solicite şi să o ia. Pur şi simplu am trecut afecţiunile de care aceasta suferă”, a declarat medicul Iuliana Iliescu.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: