Minor de 16 ani, acuzat de trafic de droguri

Trei tineri dintre care unul minor, elev la Liceul “Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti au fost reţinuţi de poliţişti joi seara pentru consum de droguri. Tânărul este elev în clasa a X-a, iar părinţii lucrează la Primăria Târgu-Cărbuneşti. Surse din cadrul DIICOT Gorj susţin că minorul din Cărbuneşti făcea trafic cu cannabis, iar ceilalţi doi erau consumatori 

Surse din cadrul DIICOT au declarat presei că cei tineri reţinuţi joi seara printre care şi elevul din Târgu-Cărbuneşti sunt acum cercetaţi în libertate. Acesta a spus că Mădălin, minorul de la liceul din Cărbuneşti, a făcut rost de cannabis în vacanţa de vară pe care a petrecut-o la bunici la Dolj. Acesta a preparat-o şi a pus-o în circulaţie. „Cercetările au vizat mai multe persoane, pentru că ei în anturajul comun au consumat şi au implicat şi alte persoane. Deci au oferit droguri în amestec cu alte produse. În concluzie s-a făcut trafic de droguri, au fost reţinuţi, şi având în vedere că unul este minor şi este cel care a deţinut drogurile pe o perioadă mai mare şi a oferit şi celorlalţi doi. Şi pentru că atitudinea acestora a fost sinceră s-a luat decizia obligării acestora de a nu părăsi localitatea de domiciliu, iar cercetările continuă”, a declara procurorul Dumitru Udroiu. Părinţii lui Mădălin sunt funcţionari la Primăria din Târgu-Cărbuneşti şi sunt în stare de şoc. “Nu ştiu nimic. Vă rog lăsaţi-mă”, a declarat mama lui Mădălin.

Un martor ocular, care a vrut să-şi păstreze anonimatul susţine că elevul din Târgu-Cărbuneşti a fost luat de pe stradă. “Mergea cu încă un băiat. I-a ieşi poliţia în faţă, l-a percheziţionat, au găsit la el o pungă cu droguri şi l-au arestat”.

A făcut rost de cannabis în vacanţa mare

Mădălin are 16 ani şi este elev în clasa a X-a la Liceul “Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbuneşti. Vineri acesta nu a apărut la şcoală, iar conducerea liceului şi cadrele didactice au aflat că tânărul a fost reţinut joi seara de poliţiştii de la combaterea crimei organizate pentru consum de droguri. Conducerea liceului nu deţine în acest moment informaţii oficiale despre acest caz însă au aflat câte ceva din discuţiile purtate cu poliţiştii din oraşul Cărbuneşti. “Eu prea multe informaţii. Vineri nu a venit la şcoală, am aflat că a fost reţinut de poliţişti pentru consum sau trafic de droguri, însă nici asta nu ştiu sigur. Cert este că în ultima perioada am văzut persoane suspecte prin jurul liceului, dar nu mă gândeam la una ca asta. Poate anturajul este de vină, iar el este doar o victimă”, a declarat Gabriel Birău, director Liceul „Tudor Arghezi“. Procurorul Dumitru Udroiu a confirmat existenţa acestui caz.   

„Sunt doi majori şi un minor. Unul din majori a fost prins de organele de poliţie cu 2 grame de cannabis asupra sa pe raza Municipiului Târgu-Jiu. Extinzându-se cercetările s-a constat că această cantitate o procurase prin intermediul celui de-al doilea învinuit de la un minor din Târgu-Cărbuneşti. S-a constat că în vara anului 2010, minorul aflat printr-o localitate din judeţul Dolj de unde erau bunicii paterni a recoltat o cantitate de 250 grame de canabis, a preparat-o şi a pus-o în circulaţie oferindu-le celor 2 majori cantitatea de 20 de grame pe care aceştia au împărţit-o în mod egal“, a spus procurorul de la DIICOT, Dumitru Udroiu.

Fugaru: „Toată ziua adunăm pungi de prenandez seringi din incinta liceului“

Vestea că În Târgu-Cărbuneşti se face trafic şi se consumă droguri nu a uimit autorităţile locale care ştiau acest lucru şi susţin că au semnalat de nenumărate ori aceste aspecte şi nu s-a luat nicio măsură. “Eu nu sunt surprins pentru că atât eu cât şi primarul oraşului am făcut apel la organele abilitatea să intervină că pe lângă Liceul “Tudor Arghezi” elevii consumă droguri. Atunci s-au supărat şi cei de la Inspectoratul Şcolar. Există aceste grupuri şi de un an şi jumătate am rugat organele abilitate să intervină, pentru că nu există numai la liceu ci şi în oraş sunt locuri unde se consumă droguri. Trebuiau să intervină să stopeze aceste infracţiuni. Le-am spus că toată ziua adunăm pungi de prenandez, plase, seringi din incinta liceului. Ce să fac- Să le adun eu şi să le dau lor. Legat de părinţii copilului pot să vă spun că sunt oameni cumsecade şi îşi fac serviciul”, a declarat Ion Fugaru, viceprimar Târgu-Cărbuneşti.

„Când am spus că sunt droguri în Târgu-Cărbuneşti ni s-a spus să aducem dovezi. Numai ăştia au căzut, dar reţeaua e mult mai mare“

Ion Fugaru, viceprimar Târgu-Cărbuneşti

„Pe lângă asta mai sunt şi cazuri de cămătărie, taxe de protecţie dar nimeni nu face nimic să le stopeze. Mint cu neruşinare cei care spun că nu se consumă droguri în Gorj“

Ion Fugaru, viceprimar Târgu-Cărbuneşti

“Nu avea note bune. Pot să spun că era un elev mediu. Era liniştit nu a  făcut probleme. Se înţelegea bine cu colegii şi se integrase bine în colectiv. Absenţe avea. La ore nu vorbea. De abia îi scoteai cuvintele din gură”

Daniel Diaconiţa, dirigintele clasei

Galerie foto



Vizualizări: 682

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: