Primarul din Săcelu, acuzat că a furat o betonieră

Primarul din Săcelu Ion Voica este din nou în centrul atenţiei, după ce s-a luat la harţă cu proprietara unei firme pe care o angajase să facă nişte lucrări la şcoala din Maghereşti. Până la urmă cei doi se acuză reciproc de furt. Cert este că din toată povestea rău ies copiii de la şcoala Maghereşti care stau la ore cu căciulă în cap şi fular la gât. Cazul este atât pe masa procurorilor, cât şi a poliţiei.

Lucrările de reabilitare a şcolii Maghereşti din comuna Săcelu au început în 2008. SC Vladmaris SRL din Târgu Jiu este firma care a câştigat licitaţia. În proiect erau prevăzute lucrări de realizare grupuri sanitare, reparaţii interioare şi exterioare la corpul de clădire a şcolii, forarea unui puţ care să alimenteze unitatea de învăţământ cu apă precum şi înlocuirea sobelor cu o centrală termică. Pentru toate aceste lucrări primăria s-a obligat să plătească constructorului  2,2 miliarde lei vechi în care este inclus şi TVA.

Voica: „A furat centrala şi caloriferele”

Potrivit primarului comunei Săcelu, Ion Voica, constructorul nu şi-a făcut treaba, ba mai mult i-a cerut să fie de acord cu o ilegalitate. „Lucrările de reabilitare a acestei şcoli trebuiau finalizate în 45 de zile, nici acum după doi ani nu sunt terminate. Deşi s-a renunţat la o parte dintre ele, cum ar fi forarea puţului şi asta pentru că s-a făcut racordarea la reţeaua de alimentare cu apă a comunei, constructorul a solicitat majorarea valorii contractului cu aproape încă un miliard de lei vechi şi a zis să împărţim între noi aceşti bani. Nu am fost de acord, nu am semnat niciun act adiţional”, a declarat Ion Voica, primarul comunei Săcelu. Nu este singura acuzaţie făcută de primar la adresa constructorului. „Constructorul s-a dus la şcoală, a păcălit femeia de serviciu să-i dea cheia, a intrat în unitate şi a furat centrala şi caloriferele iar acum copii stau în frig”, a mai spus  primarul Ion Voica.

„Mi-a luat o betonieră“

Constructorul, în persoana Ioanei Iana, infirmă cele spuse de primarul Ion Voica. „Avea din 2008 o factură de 200 de milioane de lei vechi de achitat, nu a plătit aceşti bani şi a refuzat să facă recepţia lucrărilor, lucrări care s-au terminat acum doi ani nu cum susţine el că nici la această oră nu sunt finalizate. Din aceste motive dar şi din cauză că mi-a luat o betonieră am demontat centrala şi caloriferele care oricum sunt ale firmei atâta timp cât nu s-a semnat recepţia lucrărilor. Eu nu am furat nimic am luat doar un bun care-mi aparţine”, a declarat femeia.

Ioana Iana neagă şi că i-ar fi propus primarului să fie de acord cu suplimentarea valorii contractului cu aproape 1 miliard de lei vechi după care să împartă această sumă. „Nu este adevărat, nu i-am propus aşa ceva. Aţi văzut constructor să dea bani de bună voie sau primar să-şi ceară cota- Acel deviz a reieşit din cantităţi semnate de inginer şi proiectant, ei au fost cei care au spus că se fac lucrări suplimentare”, a precizat Ioana Iana, constructor.

Să rezolve instanţa !

Cei doi au apelat la instanţă pentru a rezolva problema. Până când instanţa va decide de partea cui este dreptatea, copii tremură de frig la cursuri. „Este frig, nu ne putem desfăşura activitatea educaţională. Copiii stau cu fularul la gât şi căciulă în cap şi cu haina pe ei, se pot îmbolnăvi. Sperăm să se rezolve problema că altfel nu ştim ce vom face”, a precizat Elena Ionaşcu, învăţătoare la această şcoală. Directorul unităţii de învăţământ în cauză, Viorel Vilău, a sesizat poliţia cu privire la dispariţia caloriferelor şi a centralei termice. „Eu am făcut plângere la poliţie că cineva a intrat abuziv în şcoală şi a luat centrala şi caloriferele”, a precizat acesta. Angajaţii postului de poliţie din Săcelu au deschis o anchetă pentru a stabili dacă cel care a luat centrala şi caloriferele a comis o infracţiune.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: