Consilieri excluşi din PRM de… preşedintele exclus

Doi consilieri locali din Schela şi Peştişani au fost excluşi din PRM, partidul pe baza căruia şi-au câştigat mandatele. Gheorghe Bucălăete, cel care se consideră preşedintele formaţiunii politice la nivel judeţean, deşi a fost la rândul lui exclus de gruparea antiVadim, spune că cei doi „au încălcat prevederile statutare”. PRM Gorj a numit deja alţi consilieri în locul lor.

La doar un an de mandat, Ovidiu Gelatu, consilier local din partea PRM la Peştişani, a fost înştiinţat săptămâna trecută că a fost exclus din partid. Implicit, prin pierderea susţinerii politice şi-a pierdut şi mandatul de consilier. Acesta spune că excluderea sa nu a fost motivată în vreun fel şi că nu acceptă aşa uşor să fie dat afară din acest partid, în contextul în care în campanie a adus sute de voturi. Mai mult, acesta nici nu-l mai consideră preşedinte al formaţiunii pe cel care l-a demis. „Ex-preşedintele nostru Bucălăete ne-a trimis nişte hârtii pe la primărie că suntem daţi afară din partid, fără niciun avertisment, să ne cheme acolo cum spune statutul. La congres a fost demis, s-a ales alt Birou Permanent şi a venit domnul Dascălu. Deocamdată Bucălăete nu mai este preşedinte, deci a făcut un fals, este un abuz. Cum poţi să dai afară nişte consilieri locali aleşi de oameni, nu aşa, să-i dai afară că-ţi vine ţie. Că nu sunt eu cu el, păi nu pot să fiu cu el pentru că de două ori a trebuit să iau viceprimar la Peştişani şi el a refuzat. Am martori că m-a sunat, că nu este funcţia pentru mine, este pentru USL. A zi că dacă o iau mă dă afară. Nu vreau să trec la altă formaţiune, sunt membru PRM şi în PRM vreau să rămân”, a spus Ovidiu Gelatu.

Acuzaţi de încălcarea statutului

Gheorghe Bucălăete spune că cei doi consilieri excluşi au încălcat prevederile statutare ale partidului.„Sunt excluşi prin atitudinea pe care au avut-o dumnealor şi avem probe, au încălcat prevederile statutare. Nu e numai semnătura mea, Biroul Permanent Naţional, sub semnătura preşedintelui Vadim Tudor, a aprobat aceste excluderi. Cel de la Peştişani, am inclusiv poze şi înregistrări video din campaniile electorale. Am intrat în posesia acestor probe de la echipele de campanie ale altor partide politice. Întindea bannere cu candidaţii USL. Dacă consideră că face parte din alt partid, l-am lăsat să fie liber să facă parte din acel partid politic. Cel de la Schela nu dorea să mai răspundă la telefon, nici măcar nu a trecut pe la sediul partidului. La insistenţele mele am reuşit o singură dată să mă întâlnesc cu dumnealui anul trecut. Am înţeles că un  alt consilier a avut ieşiri publice, o să fie analizat”, a spus Gheorghe Bucălete.

Celălalt consilier local exclus din partid este de la Schela. Este vorba de Constantin Tănăsoiu. Acesta spune că va contesta în instanţă decizia de excludere din partid. „Aştept să aibă loc suspendarea la nivelul consiliului local şi după aceea voi contesta decizia în instanţă. Nu m-a sunat niciodată, nu mi-a răspuns el la telefon. Câteodată mai am telefonul închis pentru că am un sector de activitate unde nu am semnal. Nici măcar nu mă cunoaşte”, a spus Tănăsoiu.

Bucălăete: Dascălu are calitatea de pucist

Gheorghe Bucălăete mai spune că Dumitru Dascălu nu mai face parte din Partidul Români Mare. „Domnul Dascălu nu mai are activitate în cadrul partidului de peste un an de zile. Nu are activitate, nu a mai trecut nici pe la sediul partidului, nu are niciun drept să mai ridice pretenţii. Are calitatea de pucist, dacă poate fi asta o calitate. În statutul PRM, ca şi în alte partide, se spune că nu trebuie să denigrezi partidul, colegii, imaginea, pentru că intri sub sancţiune. Dumnealui a fost scos din evidenţele membrilor de partid de ceva timp, dar la Bucureşti s-a hotărât ca toţi cei care au complotat şi au încercat să se pună la dispoziţia altor partide, să fie excluşi.  Deci, în orice variantă dumnealui nu mai face parte din Partidul România Mare”, a mai spus Gheorghe Bucălăete.   

DOUĂ ECHIPE

PRM s-a rupt în două acum câteva săptămâni. Tabăra care l-a exclus din partid pe fondatorul Vadim Tudor a decis schimbarea lui Bucălăete cu Dascălu. Gruparea Vadim nu se consideră exclusă şi l-a exclus pe Dascălu din PRM, menţinându-l pe Bucălăete în fruntea filialei. Cel mai probabil judecătorii vor stabili cine conduce PRM în Gorj şi în ţară.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: