Rotaru vine cu alternative pentru disponibilizaţii CE Oltenia

Deputatul PC Răzvan Rotaru acuză conducătorii judeţului Gorj că nu iau nicio măsură preventivă pentru a sprijini persoanele care îşi vor pierde locul de la CE Oltenia. Rotaru spune că până în prezent nu s-a concretizat nimic şi că premierul Victor Ponta dă doar cifre, nu demonstrează faptic. Acesta spune că o soluţie ar fi ca fiecare persoană disponibilizată din cadrul complexului să primească o anumită suprafaţă de pământ pentru a-şi putea dezvolta propria afacere.

În opinia deputatului Răzvan Rotaru, actuala conducere a judeţului şi implicit premierul Victor Ponta nu fac nimic pentru a veni în sprijinul persoanelor care ar putea rămâne fără un loc de muncă în urma privatizării Complexului Energetic Oltenia. Deputatul spune că autorităţile ar trebui să facă un plan pentru a sprijini disponibilizaţii, nu să se laude cu investiţii precum construirea unui nou grup la Rovinari, pe care îl consideră inutil în contextul în care stau prost la capitolul vânzări de energie. 

„Problema privatizării este că orice privat va tăia cheltuielile cu munca vie, deci vor fi disponibilizări. Conducerea actuală a judeţului, care este de 23 de ani, nu se gândeşte la o alternativă pentru a absorbi eventualii disponibilizaţi. Nu este o problemă că se va privatiza complexul, dacă se va întâmpla asta şi merge bine, că merge cu 10.000, cu 15.000 de oameni angajaţi, trebuie să te gândeşti la alternative, să creezi industrii alternative. Să atragi fonduri europene, prin investiţii directe de la Guvern. Eu nu văd nicio mişcare, doar cifre, ca şi Guvernul Ponta care a prezentat că vor fi investiţii de 10 miliarde, vor crea 50.000 de locuri de muncă printre care era inclus şi grupul de la Rovinari, dar nu ştiu de ce mai faci un grup când tu nu vinzi energie, deci este o investiţie moartă din faşă”, a declarat deputatul de Gorj, Răzvan Rotaru.

Terenuri pentru disponibilizaţi

Rotaru mai spune că CE Oltenia ar putea sprijini persoanele disponibilizate prin acordarea unor anumite suprafeţe de teren fiecărui disponibilizat. În acest fel, persoanele rămase fără un loc de muncă şi-ar putea dezvolta propria afacere şi ar avea astfel o sursă de venit. „Dacă tot te gândeşti să disponibilizezi, să rentabilizezi Complexul Energetic Oltenia, numai fosta SNLO la care eu am lucrat are în componenţă  20.000 ha de pământ. Să se gândească la o politică comună pe fonduri europene cu agricultura, în cazul în care disponibilizezi un om să-i dai două-trei-cinci hectare, să-l ajuţi, să-l reintegrezi, mai ales că majoritatea terenurilor sunt în apropiere de termocentrale. Să-i ajute cu consultanţa în atragerea de fonduri europene, eventual Guvernul să facă un birou de consultanţă la Târgu Jiu sau oriunde. Cu fonduri europene, n-ar trebui atraşi alţi bani de la buget, să-l ajuţi pe om să facă o seră, un solar, sunt diverse proiecte pe Uniunea Europeană. Eu aşa aş face dacă aş fi managerul CEO, dacă vreau să reduc cheltuielile cu munca vie să facem un concurs de proiecte. O să încerc la Partidul Conservator să facem nişte pachete de afaceri de la A la Z, cu consultanţă, cu proiectare, cu finanţare”, a mai spus deputatul Răzvan Rotaru.

Vizualizări: 270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: