Consilieri obligaţi să demisioneze pentru proiectul lui Călinoiu

Trei consilieri judeţeni sunt obligaţi să demisioneze pentru ambiţia lui Ion Călinoiu de a transforma Întreprinderea de Drumuri şi Poduri în regie autonomă. Proiectul a fost trecut pe ordinea de zi a şedinţei din data de 27 noiembrie, însă consilierii judeţeni habar n-au că li se vor cere demisiile din Adunarea Generală a Acţionarilor a IDP. Proiectul va fi supus la vot pentru a doua oară, prima oară neavând majoritate de două treimi. Tocmai pentru asigurarea majorităţii absolute este nevoie de cele trei demisii, consilierii fiind incompatibili cu votul dacă rămân în AGA.

Consilierii judeţeni Ovidiu Pungan, Cosmin Greci şi Constantin Ciuchiatu vor fi puşi să demisioneze din Adunarea Generală a Acţionarilor a Întreprinderii de Drumuri şi Poduri, asta pentru a putea vota proiectul ce vizează transformarea societăţii comerciale în regie autonomă. În urmă cu o lună, aceştia s-au abţinut de la vot, iar proiectul nu a întrunit două treimi din voturi.

Consilierii judeţeni nu par să ştie că îi paşte o demisie. „Nu am discutat cu nimeni în ceea ce priveşte demisia mea din AGA de la IDP. Până acum nu mi-a cerut nimeni demisia. Dacă mi se va cere, trebuie mai întâi să văd în ce condiţii. Eu mă aşteptam că vor fi discuţii privind schimbarea care a fost, transformarea IDP din societate comercială în regie autonomă. Nu m-am clarificat dacă regia va fi condusă de o Adunare Generală sau de vreun Consiliu de Administraţie. În condiţiile în care regia nu mai e condusă de Adunarea Generală, probabil va trebui să-mi dau demisia. Acum nu ştiu nimic, trebuie să văd şi eu cum se pune problema”, a declarat Cosmin Greci. Deşi face parte din AGA, consilierul judeţean habar n-avea că se va relua votul pentru transformarea societăţii comerciale în regie autonomă. „S-a votat o dată transformarea IDP în regie autonomă. Se reia votul? Eu nu ştiam, dar mă voi interesa şi o să vă comunic”, a spus Greci.

Nici Ovidiu Pungan nu pare încântat de ideea unei demisii din structura de conducere a IDP. „Nu ştiu dacă voi demisiona, e o decizie unilaterală. N-am avut nici o discuţie cu nimeni în acest sens. Eu am mai avut discuţii privind demisiile mele şi de la firme, când a fost propunerea aceea pentru vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Trebuie să avem mare grijă cu chestiile astea, în situaţia asta suntem trei consilieri, dar cred că nu e cazul să demisionăm”, a declarat Pungan.

CONTESTAŢIE

Liberalii contestă transformarea IDP în regie autonomă şi susţin că Ion Călinoiu vrea să anuleze licitaţia pentru contractul cadru de întreţinere şi reparaţie a drumurilor judeţene pe patru ani, contract cu o valoare de aproximativ 35 de milioane de euro. Asta pentru ca IDP să câştige lucrările în defavoarea consorţiului de firme private care venise cu cel mai bun preţ. De precizat ar mai fi faptul că IDP Gorj a încheiat anul 2014 cu datorii de aproape 7 milioane de lei, iar pentru anul 2015 şi-a preconizat un profit de 204 mii lei.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: