Ciurel povesteşte cum a ajutat un pesedist să devină deputat

Laurenţiu Ciurel, promovat de PSD la Complexul Energetic Oltenia, recunoaşte acum implicarea sa în alegerile parlamentare din 2012, deşi plecase din partid pentru a deveni manager privat. Ciurel a gafat grav, spunând că i-a adus lui Iriza un avantaj electoral „din două cifre”, adică cel puţin 10%. Ciurel voia doar să îl acuze pe actualul deputat că este nerecunoscător, Iriza fiind cel care i-a cerut noului ministru de la Energie să analizeze situaţia managementului de la CEO, în prima zi de mandat.

Anul în care a fost ales Iriza, 2012, a fost cel în care Victor Ponta a fost la un pas de a pierde alegerile în Târgu Jiu, în faţa lui Dan Diaconescu. Ciurel spune acum că i-a adus procente lui Iriza, deşi el era director la CEO. “Noi toţi îl cunoaştem foarte bine pe domnul Iriza. Eu îl cunosc pentru că un procent mare, cred că de 2 cifre din reuşita dânsului ca deputat mi se datorează, un procent consistent şi ştiu bine ce spun. Eu îmi dau seama că dl Iriza nu e în stare să citească ce e scris acolo (n.r. – în interpelare), nu să conceapă. E un material virulent şi sunt absolut convins că nu l-a făcut dânsul. E aceeaşi temă preluată de la interpelări de genul acesta, doamna sau domnişoara Niculina Mocioi, sau care a mai făcut lucruri de genul acesta. Tot ce scrie acolo e fals”, a declarat Ciurel la o emisiune la TV Sud.

Prin această afirmaţie, dar şi altele făcute pe parcursul emisiunii, Ciurel se dă de gol şi asupra modului în care a ajuns să fie recrutat director la CEO. A povestit, cu o oarecare fractură de logică şi a evenimentelor, cum a ajuns să fie selectat de firma de recrutare, din care se poate înţelege că selecţia a fost o mascaradă. “Am fost numit în această funcţie după o selecţie făcută de o firmă germană, selectată de Ministerul Economiei în anul 2011. Mi-am depus şi eu CV în 2012 neştiind că vor fi alegeri, că va pica guvernul. Înainte cu câteva luni câştigasem concursul pentru postul de membru în Consiliu de Supraveghere. Câştigasem în sensul că intrasem pe lista scurtă. De pe lista scurtă am fost scos pentru că se votase de către cadrele ministerului. După care am fost selectat (n.r.- pentru CEO) şi am intrat în primii patru, eram singurul român. Tot aşa, ca şi la CS, s-a votat şi am fost ales eu. În 2012”, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: