Consilierii din Glogova au lăsat angajații fără bani de sărbători

Angajații Serviciului Public din Glogova au primit o nouă lovitură. Oamenii vor rămâne fără bani de sărbători deoarece consilierii locali nu au votat în ședința de vineri rectificarea de buget privind achitarea drepturilor salariale restante. Cei patru angajați aflați în această situație au depus deja plângere penală la Procuratura Motru și vor reveni la protestul anunțat după sărbătorile de iarnă. În cursul acestei zile vor pune afișe în comună prin care locuitorii sunt anunțați că apa se va întrerupe după sărbătorile de iarnă.

Situație disperată în comuna gorjeană Glogova. Asta după ce rectificare bugetară privind acordarea salariilor pentru cei patru angajați responsabili cu distribuirea apei în comună nu a fost votată de consilierii locali, întruniți vineri, 16 decembrie, într-o ședință extraordinară. Chiar dacă săptămâna trecută oamenii care nu au mai primit salariile de două luni au renunțat la protest pentru că au crezut în promisiunile primarului Ion Șalapa, de data aceasta nu vor mai da înapoi. ”Proiectul de hotărâre privind Serviciul de Alimentare cu Apă nu a trecut de consilierii locali. Nu au votat rectificarea de buget și au boicotat ședința. Așa că am depus plângere penală la Procuratura Motru, iar mâine (n.r. azi) o să lipim afișe prin comună prin care vom anunța că după sărbătorile de iarnă se va opri distribuirea apei. Am considerat că de sărbători nu este creștinește să luăm apa la oameni. De asemenea, nu ne convine de contabila primăriei pentru că nu dă dovadă de transparență”, spune instalatorul Nicolae Cămui.

Primarul confirmă

Primarul comunei Glogova, Ion Șalapa, confirmă faptul că rectificarea de buget nu a trecut și spune că se gândește la o modalitate prin care să-i plătească pe cei patru angajați. ”Vineri am convocat Consiliul Local într-o ședință extraordinară. Din cei 11 consilieri au fost prezenți zece, iar cinci voturi au fost pentru, restul fiind abțineri. Asta înseamnă că proiectele de hotărâre nu se vor putea duce la îndeplinire. Pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetară cu privire la alocarea celor 60 milioane lei pentru salariile angajaților de la apă, rectificarea privind alocarea unor fonduri pentru pomul de iarnă la copii și privind alocarea unei sume de 800 milioane lei vechi pentru plata datoriei la drum”, spune primarul comunei, Ion Șalapa. Acesta mai menționează că de aceeași problemă s-a lovit și în luna noiembrie, când a fost pusă în discuție salarizarea celor de la Serviciul Public din Glogova. Chiar dacă o să aibă iz de campanie electorală, așa cum declară primarul, acesta o să încerce în această săptămână să dea o dispoziție prin care să fie achitate drepturile salariale restante pentru cei patru angajați. ”Indiferent ce s-ar întâmpla, o să fac o dispoziție pentru a nu-i lăsa pe oameni fără bani în pragul sărbătorilor de iarnă”, mai menționează Ion Șalapa.

ACUZAȚIE

Primarul Ion Șalapa spune că înțelege problemele cu care se confruntă la ora actuală cei patru angajați, care au familii și rate la bănci, dar îi acuză totodată că au tulburat apa în comună. De două zile au tulburat apa în comună. Am primit sesizări din partea oamenilor că apa este tulbure. Nu știu cum au făcut, dar nu este din cauza ploilor, acuză Ion Șalapa, primarul comunei Glogova.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: