Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej a demisionat din funcţie

Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej a demisionat din funcţie, vineri, susţinând că decizia foarte clară a CNSAS de necolaborare a sa cu Securitatea a generat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator care i-a adus importante prejudicii atât ei, cât şi familiei sale.

"Decizia foarte clară a CNSAS de necolaborare a mea cu Securitatea a generat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator care a adus importante prejudicii atât mie, cât şi familiei mele. În contextul recentelor atacuri nejustificate la adresa mea, am decis să părăsesc funcţia pe care o deţin. Îmi voi dedica resursele de competenţă mediului privat economic, acolo unde performanţa şi valoarea unui profesionist primează", susţine Alexandrina Gătej, într-o declaraţie remisă agenţiei MEDIAFAX.

Ea precizează că s-a întors în ţară cu o carieră în mediul economic privat ale cărei rezultate şi competenţe au fost pe deplin apreciate şi răsplătite în ultimii 15 ani.

"Am intrat în sectorul public cu convingerea că aparţin unei generaţii care are obligaţia să contribuie la progresul ţării. Această convingere m-a determinat să fac pasul din mediul privat economic în administraţia publică, chiar dacă a trebuit să fac sacrificii în plan personal. Sunt însă dezamagită să constat două adevăruri triste cu privire la nivelul dezbaterii publice în societatea noastră: că nu suntem pregătiţi să acceptăm experienţa profesională, rezultatele şi competenţa ca valori absolut necesare progresului economic şi că există o reticenţă nejustificată de a respecta deciziile instituţiilor statului român", precizează Alexandrina Gătej.

Ea mai afirmă că a fost o onoare, ca român, să lucreze pentru preşedinte. "Am făcut acest lucru cu deplină integritate şi profesionalism. Mulţumesc colegilor, tuturor reprezentanţilor oneşti şi profesionişti cu care am avut şansa să lucrez - reprezentanţii instituţiilor statului, mediului de afaceri şi mass media", se mai arată în declaraţia sa.

Detalii pe www.mediafax.ro

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: