Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind înfiinţarea Electra şi Hidroenergetica

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind înfiinţarea celor două companii energetice naţionale, Electra şi Hidroenergetica, pentru a evalua impactul acestei operaţiuni asupra pieţelor afectate.

"Vrem să analizăm compatibilitatea celor două companii cu un mediu concurenţial normal, având în vedere că în urma restructurării sectorului de producţie a energiei există premisele creării sau consolidării unor poziţii dominante. De asemenea, funcţionarea noilor structuri poate duce la restrângerea, înlăturarea sau denaturarea semnificativă a concurenţei pe piaţa comercializării şi furnizării de energie electrică", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-un comunicat.

Autoritatea pentru Concurenţă va lua o decizie cu privire la înfiinţarea celor două companii în cel mult cinci luni de la data la care notificările au devenit efective.

Electra va fi formată prin fuziunea Complexurilor energetice Rovinari, Turceni şi Craiova, cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Nuclearelectrica, Hidroserv Râmicu Vâlcea şi cu sucursalele Hidroelectrica din Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Târgu Jiu.

Hidroenergetica va cuprinde sucursalele Hidroelectrica din Bistriţa, Buzău, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Cluj, Oradea, Sebeş, Slatina şi Caransebeş, precum şi filialele Hidroserv Bistriţa, Curtea de Argeş, Sebeş, Haţeg, Cluj, Porţile de Fier şi Slatina.

Din Hidroenergetica vor mai face parte Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucureşti, Compania Naţională a Huilei, termocentrala Paroşeni şi sucursala Termoserv Paroşeni din Termoelectrica.

CH Hidroenergetica va avea ca obiect principal de activitate producerea energiei electrice, urmând a desfăşura şi activităţi de furnizare de energie electrică, producere, transport, distribuţie şi furnizare de energie termică şi exploatare a minelor de huilă.

www.mediafax.ro

Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: