Consiliul Județean solicită reluarea investiției hidroenergetice Valea Sadului de pe Jiu

Crește tot mai mult riscul unor inundații catastrofale în Târgu-Jiu. Pentru că cele două baraje de pe Jiu sunt colmatate în proporție de peste 80%, Consiliul Județean Gorj continuă demersurile pentru reluarea investițiilor la amenajarea hidroenergetică Valea Sadului.

Lucrarea hidroenergetică, aflată în amonte de Târgu Jiu, abandonată la un grad de realizare de peste 60%, impune din nou atenție.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a solicitat, printr-o adresă trimisă Guvernului, să acceseze finanțare din programul REPowerEU, pentru finalizarea lucrărilor. Este vorba despre „ordonanța de urgență prin care s-au prevăzut 9 obiective hidroenergetice din România care stau în așteptare de mult timp și un obiectiv energetic în comuna Sadova, județul Dolj, care se duce în zona solară. Am văzut o grabă de aprobare prin acest act normativ, în condițiile în care nimeni nu ne-a spus ce s-a discutat cu Comisia Europeană despre acest program nou, nu am înțeles cum au fost selectate (hidrocentralele n.n.) în acel proiect de act normativ și m-a determinat să solicit Guvernului României ca și amenajarea hidroenergetică Valea Sadului - Vădeni să fie inclusă în această finanțare.”

Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, spune că, deși Guvernul a emis ordonanța, în care Valea Sadului-Vădeni nu e inclusă, situația poate fi remediată la Parlament: „Eu am discutat cu colegii parlamentari. Fiind ordonanță de urgență a Guvernului, va merge în parlament și voi insista la colegii parlamentari să facă amendament, iar în poziția numărul 11 să fie inclusă și amenajarea hidroenergetică Valea Sadului- Vădeni”, a declarat oficialul.

Vizualizări: 746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: