Investiție de un milion de lei într-o comună din Gorj

Autoritățile locale din comuna gorjeană Câlnic au reușit să obțină, prin Agenția Fondului de Mediu, aproximativ 1.100.000 de lei pentru realizarea unui iluminat public modern. Cu acești bani vor fi înlocuite toate becurile din satele comunei, mai puțin cele din satul Pinoasa.

Iluminatul public din comuna Câlnic a fost modernizat în urmă cu câțiva ani, atunci când s-a trecut la becurile economice, însă și acestea vor fi înlocuite cu unele pe led.

”Am reușit să obținem o finanțare prin AFM pentru modernizarea iluminatului public în toată comuna, mai puțin în satul Pinoasa. Este vorba de o investiție de 1.100.000 de lei prin care se vor monta din stâlp în stâlp becuri pe led. În prima parte a anului viitor o să facem licitația și cel mai probabil din primăvară o să începem investiția”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul din Câlnic.

Acesta promite și pentru satul Pinoasa un iluminat inteligent. ”În acest proiect nu a fost prins și satul Pinoasa, pentru că nu ne încadram în sumă. În perioada următoare o să facem un proiect separat pentru acest sat, pentru că ne dorim și aici un iluminat inteligent din stâlp în stâlp”, a mai adăugat primarul din Câlnic.

Modernizarea iluminatului public va reduce facturile plătite de primărie pentru energia electrică.

Vizualizări: 3,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: