Facturi de 100 de mii de lei pe lună, la gaze, la un spital din Gorj 

Spitalul de Pneumoftiziologie ”Tudor Vladimirescu” de la Dobrița a obținut prin PNRR, 5 milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice. Investiția este binevenită în contextul în care unitatea medicală are cheltuieli lunare de 100.000 de lei la factura de gaze.

În prezent încălzirea unității medicale se face după un program bine stabilit. ”Avem un program de încălzire pentru a asigura confortul termic al pacienților. Nu putem să-i lăsăm în frig. Chiar și așa facturile sunt destul de mari în această perioada chiar și cu tariful plafonat și cu program de încălzire. Ultima factură la gaze a fost de 100.000 de lei și în mod sigur va crește când va veni gerul. Noi încălzim tot spitalul pentru că avem circuite speciale pentru pacienți și nu putem oprii căldura sau să grupăm bolnavii”, a declarat managerul Ion Ciochină.

Din fericire, unitate medicală a obținut o finanțare de 5.000.000 de euro pentru creșterea eficienței energetice a unității spitalicești. ”Este un proiect mai amplu pentru care am primit finanțare prin PNRR. Vom amplasa mai multe panouri fotovoltaice, vom reface instalațiile de căldură, o să punem pompe de căldură care vor oferi confort termic atât vara, cât și iarna, trebuie să înlocuim tâmplăria, refacem termoizolația, și o să facem iluminat pe led.  Mai mult decât atât, o să avem și două stații de încărcare electrică”, a mai declarat managerul unității spitalicești de la Dobrița.

Vizualizări: 830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: