Consiliul Local Stăneşti riscă dizolvarea

Situaţie fără precedent în Consiliul Local din Stăneşti. Instituţia Prefectului Gorj, dar şi primarul localităţii Vasile Pârvulescu au motive întemeiate să solicite instanţei de judecată dizolvarea Consiliului Local pentru că de trei luni nu s-a aprobat nicio hotărâre în şedinţele ordinare. Consilierii locali şi primarul localităţii au conflicte mai vechi, iar lipsa de comunicare a generat astfel de situaţii.

Consiliul Local Stăneşti nu a mai aprobat o hotărâre de trei luni. Acesta ar putea fi motivul pentru care orice persoană care prezintă interes poate cere instanţei de judecată dizolvarea Consiliului Local. Conflictul pare să fie unul vechi între consilierii locali şi primarul localităţii, Vasile Pârvulescu. Neînţelegerile dintre cele două părţi au izbucnit în momentul în care primarul a vrut concesionarea islazului comunal unei firme, iar consilierii nu au fost de acord. „Nu există o prietenie între consilieri şi primărie. Totul a pornit de la islazul comunei, primarul a vrut să-l concesioneze unei firme, iar noi nu am fost de acord cu aşa ceva. Şi sunt şi alte probleme mai vechi, lucrările la apă nu au fost făcute conform legii, am sesizat Inspectoratul de Stat în Construcţii şi degeaba. Noi am participat la şedinţele ordinare însă în ultimele trei luni nu s-a luat nicio hotărâre. În primele două au fost doar informări, iar în a treia s-a luat o hotărâre, dar secretara, din greşeală sau mai ştiu eu ce, a trecut-o pe şedinţa extraordinară”, a declarat Dumitru Apostu, consilier PNL la Stăneşti.

Vasile Pârvulescu: „Nu ştiu dacă s-au aprobat hotărâri”

Primarul localităţii Stăneşti, Vasile Pârvulescu, s-a arătat foarte reticent când a venit vorba de neînţelegerile cu membrii Consiliului Local. Primarul recunoaşte că şedinţele s-au ţinut, însă nu s-au aprobat hotărâri şi îi cere Instituţiei Prefectului să ia măsurile care se impun. „Nu ştiu dacă s-au aprobat hotărâri, eu nici nu am fost prezent. Şedinţele s-au ţinut, dar nu s-a aprobat nimic. Instituţia Prefectului poate să verifice. Secretara a plecat în maternitate”, a declarat Vasile Pârvulescu, primarul din Stăneşti.

Instituţia Prefectului Gorj susţine că o firmă din Stăneşti le-ar fi sesizat faptul că, în localitatea respectivă, Consiliul Local nu a mai aprobat nicio hotărâre de trei luni. Liviu Diaconescu, şeful Compartimentului Juridic din cadrul Prefecturii Gorj, a precizat că este singura situaţie la nivel judeţean şi o să ia măsurile care se impun. „Am fost sesizat de o societate din Stăneşti de acest fapt şi când am verificat am constatat că într-adevăr la noi nu a ajuns nicio hotărâre aprobată în ultimele trei luni. Există posibilitatea, teoretic vorbind, ca secretara să fi omis să ne comunice hotărârile şi atunci ea va fi trasă la răspundere. Dacă nu s-au luat hotărâri de Consiliu Local în ultimele trei luni consecutiv, şi asta se va vedea în procesele verbale completate, atunci este motiv de dizolvare, însă dizolvarea o dispune instanţa de judecată la cererea motivată a primarului, prefectului, secretarului sau orice altă persoană care prezintă un interes. Dacă a fost luată vreo hotărâre în şedinţă extraordinară, nu are nicio relevanţă, trebuia măcar una în şedinţă ordinară”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Compartimentului Juridic din cadrul Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: