Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Traversează Canalul Mânecii cu gândul la Cumințenia Pământului

Veste bună dinspre sportivul din Valea Jiului care duminica trecută a înotat la Târgu Jiu nu mai puțin de 11 ore pentru a strânge donații într-o cauză nobilă. Acum el a aflat că a fost programat în ultimele zile ale lunii iulie pentru a încerca să traverseze Canalul Mânecii, Avram Iancu anunțând că va face tot acest efort și în scop nobil. Le cere celor care îl susțin sau simpatizează să doneze câtuși de puțin pentru achiziționarea lucrării Cumințenia Pământului, el urmând să doneze un salariu minim în acest scop, Iancu fiind la bază bibliotecar la Petroșani.

„Nu-i aşa, pământul este plin de răutate! Noi, românii, haideţi ca împreună să luptăm pentru “CUMINŢENIA PĂMÂNTULUI” şi să o aducem acolo unde îi este locul, s-o aducem la ea acasă, adică în ROMÂNIA. În mod personal voi dona, înainte de marea traversare, un salariu minim pe economie pentru recuperarea singurei opere ce se mai poate recupera din colecţia marelui nostru sculptor. Sunt momente în viaţa unei naţiuni în care poporul trebuie să se mobilizeze exemplar. Acesta este unul dintre acele momente. Vom face, într-adevăr, un efort comun în această clipă a prezentului, dar vom câştiga infinit mai mult în clipa viitorului. Trăiască România!”, a scris Avram Iancu pe blogul său.
Aici el a făcut și anunțul cu privire la noua încercare de a traversa înot Canalul Mânecii, fără să aibă vreun costum de protecție, în condițiile în care trebuie să străbată circa 40 de kilometri prin apă de maxim 15 grade Celsius. „Marele vis al vieţii mele este să traversez înot Canalul Mânecii. Sunt primul român care a atacat celebrul canal şi mă voi întoarce acolo pentru o nouă bătălie. Channel Swimming Association, entitatea internaţională care guvernează înotul în canal, m-a programat să realizez traversarea extremă în perioada 26-31 iulie 2016. Barca ce mă va escorta este Sea Leopard, pilotul Stuart Gleeson. Poziţia de start în fereastra de înot este poziţia a doua. Este posibil acest lucru, doar printr-o renunţare a unui înotător ce deţinea această poziţie. Am fost anunţat de către pilotul bărcii despre acest lucru, eu fiind pe lista de aşteptare. Încă de la început, visul de a traversa înot Canalul Mânecii s-a născut dintr-un profund spirit naţional, el rămânând în continuare sub aceleaşi auspicii”, spune Iancu.
DONAŢII
Sportivul a făcut cunoscut și câți bani a reușit să strângă duminică, după cele 11 ore în care a înotat în apa rece a Jiului pentru fetița Ana Rut, cea care are nevoie de analize și intervenții medicale în Franța. „Încă nu intrasem în apă şi 520 lei erau deja donaţi în contul familiei. Mulţimea de oameni care a trecut pe faleza în această zi a donat în mod direct în urnă, 1700 lei, un total de 2320 lei. Alte zeci de persoane au făcut fotografii contului în cere doreau, ulterior, să depună bani pentru micuţa Ana Rut. Acesta este: Ghinică Severus George, CEC Bank RO93CECECoo1946280610711 sau prin SMS la 8828 cu textul Ana, şi 2 euro vor fi direcţionaţi către această cauză”, a scris Iancu pe blogul său.

Vizualizări: 906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: