Constantinescu (Husnicioara): Nu voi semna actul adițional

Liderii sindicali din CE Oltenia se vor întâlni luni, 4 aprilie, cu mai-marii companiei energetice pentru a negocia acel program de restructurări care prevede și o reducere a numărului de salariați cu 2000. Administrația CE Oltenia le-a propus sindicaliștilor încheierea unui act adiţional pentru salariile compensatorii pe care să le acorde concediaților colectiv, iar documentul trebuie să fie semnat de toate federațiile semnatare ale Contractului Colectiv de Muncă (CCM).

Conducerea companiei vrea să conserve cariera mehedințeană Husnicioara și astfel să disponiblizeze cei 600 de salariați. Liderul sindical din zonă, care reprezintă cei mai mulți salariați ai carierei Husnicioara, spune că nu va semna actul adițional, fiind reprezentantul Federației Energetica la masa negocierilor. "Luni e marele meci. Cum să semnez eu act adițional în condițiile în care ar fi disponibilizați angajații? Bine, așa, în discuțiile pe care le-am purtat ultima dată cu ei, sunt deschiși să nu o închidă, să mai restructurăm. Nu mi se pare normal să închizi o unitate care poate produce. Într-adevăr, la momentul actual nu există o soluție, dar este și vina companiei. Ei trebuiau să-și asigure piața dinainte. Știau că Halânga nu mai are piață. Cum să semnez? Îmi bat joc de oameni? Eu nu semnez actul adițional pe considerentul că modalitatea de a închide o unitate este subiectivă, pe lângă faptul i-am spus-o și generalului, s-au închis o grămadă de subunități miniere subterane sau din motive tehnice, și oamenii respectivi au fost redistribuiți", a declarat sindicalistul Paul Constantinescu.
Liderul sindical a spus că ar semna actul adițional în condițiile în care unitatea nu va fi închisă și dacă se va impune o redimensionare, celelalte persoane care nu ar mai face parte din planurile administrației să fie redistribuite la alte subunități. O altă condiție ar fi ca planul de restructurare să cuprindă criterii care să se aplice la toate unitățile companie, nu doar la Husnicioara. "Este o discriminare să închizi o unitate doar în ideea de a găsi oameni să-i disponibilizezi", a concluzionat Constantinescu.

Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: