Primăria concesionează terenul părăsit de fabrica de cablaje

Administraţia locală din Târgu Jiu face licitaţie pentru încheierea de contracte de superficie a terenului din zona Ciocârlău, acolo unde trebuia să fie amenajată fabrica de cablaje. Consilierii locali au avizat un preţ de pornire la licitaţie de 6 cenţi/mp/lună. Nu toţi consilierii au fost de acord cu acest preţ. Liberalii au propus un preţ de 1 cent/mp/lună, pe considerentul că la acest tarif s-ar arăta mai mulţi investitori interesaţi să deschidă afaceri în zonă.

Consilierii locali din Târgu Jiu au avizat în şedinţa ordinară de luni, 28 martie, scoaterea la licitaţie publică cu scopul încheierii unor contracte de superficie, a terenului în suprafaţă de 40.000 mp, precum şi a unui alt teren de 130.090 mp, în zona Ciocârlău, pentru desfăşurarea unor activităţi de producţie şi/sau prestări servicii. Condiţiile impuse sunt acelea ca preţul de pornire la licitaţie să fie de 0,06 euro/mp/lună, plata redevenţei urmând să se facă în termen de 25 de ani cu calcularea corespunzătoare a redevenţei lunare şi acordarea unui termen de graţie, începând cu data semnării contractului, pentru o perioadă de doi ani, condiţionat de finalizarea investiţiei şi crearea unui număr de 100 de locuri de muncă pentru primul lot şi de 30 de locuri de muncă pentru cel de-al doilea lot.
Consilierul liberal Mihai Paraschiv a propus un preţ mai mic. "Am propus 1 cent pe metru pătrat. Aşa erau atraşi investitorii, pentru că după aceea, din construcţii şi impozite, primăria avea de câştigat", a spus Mihai Paraschiv, consilier local PNL. Pentru că PNL nu are majoritate în Consiliul Local, propunerea lui Paraschiv nu a fost votată de către ceilalţi consilieri. Autorităţile locale din Târgu Jiu au încercat mai întâi să vândă aceste suprafeţe, însă nu au reuşit, iar a doua variantă era încheierea unui contract de superficie, preţul de pornire la licitaţie, aprobat printr-o hotărâre de Consiliu Local din 2014, fiind de 10 cenţi/mp/lună.

Vizualizări: 1,462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: