Constructor obligat să achite penalități primăriei

O primărie din Gorj a câștigat în instanță daune contractuale de peste 100.000 de lei de la o firmă de construcții. Firma Ydail Turceni nu a reușit să reabiliteze, în termen, un drum finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, după ce partenerul de afaceri a intrat în insolvență.

La solicitarea Curții de Conturi, primăria din Bengești-Ciocadia a acționat în instanță firma, obiectul dosarului fiind „pretenții”.

„Admite acţiunea. Obligă pârâta către reclamantă la plata sumei de 100.448 lei reprezentând despăgubiri civile. Definitivă”, potrivit sentinței de luni, 14 iunie, a Curții de Apel Craiova.

Între primărie și Ydail Construct SRL - lider de asociere și SC Coremi Inter SA - asociat a fost încheiat, în urmă cu opt ani, un contact de achiziții publice pentru modernizarea DC 21 Ciocadia, Bircii, Bengești, cu durată de execuție 12 luni, respectiv până la data de 10 septembrie 2014. Instanța a constatat că termenul de execuție a lucrărilor a fost prelungit cu un an, până la data de 10.09.2015.

„Prin Decizia Curții de Conturi nr.2292/14.11.2016, s-a stabilit că reclamanta nu a urmărit clauzele contractuale și nu a stabilit penalitățile și daunele datorate de constructor ca urmare a neexecutării lucrărilor în conformitate cu graficul de lucrări și obligațiile asumate prin contract”, se arată în motivarea instanței.

Primăria a fost nevoită să cheme în instanță Ydail Construct SRL, solicitând penalități și daune contractuale de peste 100 de mii de lei. Primăria a avut câștig de cauză, sentința instanței fiind definitivă.

Vizualizări: 1,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: