Au amestecat ceaiul cu droguri! Percheziție la Motru

Două persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii care au avut loc joi în municipiul Drobeta Turnu Severin, în localitatea Răscoleşti, judeţul Mehedinţi, şi în municipiul Motru, judeţul Gorj, într-un dosar privind efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive

Au fost vizate persoane bănuite că ar fi preparat fragmente vegetale (ceai de nalbă mare și măghiran) cu substanțe psihoactive, le-ar fi dozat și vândut către diverse persoane.

Substanţele cu efect psihoactiv erau comandate de către unul dintre inculpaţi din mediul online, iar după ce erau amestecate cu alte produse toxice erau puse în vânzare către consumatori, cu sume cuprinse între 10 şi 100 lei, în funcţie de cantitate.

O parte dintre substanţele psihoactive erau puse în vânzare către consumatori, prin intermediul celuilalt inculpat, menţionează DIICOT.

În urma acţiunii, poliţiştii au ridicat, în vederea indisponibilizării, aproximativ 230 de grame fragmente vegetale verde-olive cu miros chimic-înțepător, aproximativ 150 de grame de substanță pulverulentă albă, respectiv alb gălbui, 2 grindere, 8 telefoane mobile, 2 unități PC, 1 laptop, 3 memory-stick-uri, 3 carduri bancare, 33.400 de lei și 220 de euro.

Au pus în aplicare 8 mandate de percheziţie domiciliară şi 22 de mandate de aducere. Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii, pentru 24 ore, faţă de 2 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Vizualizări: 6,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: