Ajutor de șomaj pentru un fost primar

Fostul primar din Jupânești, Petre Gușiță, s-a luptat în instanță pentru indemnizația de șomaj. Primarul PSD a pierdut în toamnă alegerile și a rămas fără loc de muncă, după 24 de ani petrecuți la conducerea primăriei.

La fel ca orice proaspăt șomer, Gușiță i-a cerut statului să-i plătească indemnizația de șomaj. A întocmit un dosar și l-a depus la AJOFM Gorj, filiala Târgu-Cărbunești.

La începutul anului, fostul edil a primit două decizii de la AJOFM. Prima, prin care i se acordă indemnizația de șomaj, pe o perioadă de 12 luni, începând cu data de 25.10.2020, iar a doua în care i se spune că drepturile încetează ca urmare a ocupării funcției de consilier local.

Nemulțumit, primarul a dat în judecată AJOFM Gorj. Din calitatea de consilier local, Gușiță câștigă doar câteva sute de lei, iar veniturile obținute „nu depășesc valoarea indicelui social de referință al asigurărilor de șomaj” și evident „nu pot asigura un nivel de trai la limita subzistenței”.

În instanță, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a solicitat respingerea contestației fostului primar PSD. Instituția a susținut că, potrivit legii, „veniturile consilierilor locali sunt considerate venituri asimilate salariaților” și nu se pot cumula cu indemnizația de șomaj.

Tribunalul Gorj este de altă părere. „Admite în parte contestația. Anulează dispoziția nr. 102871745/15.12.2020 și obligă pârâta la plata către reclamant a indemnizației de șomaj începând cu data de 01.11.2020. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, se arată în minuta sentinței din 10 iunie.

Petre Gușiță a fost primar la Jupînești, din 1996, timp de șase mandate.

Vizualizări: 1,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: