Târgu Jiu: Noile semafoare au băgat zâzanie între șoferi

Semafoarele puse în funcțiune de câteva zile au împărțit șoferii în două tabere. Mulți le consideră inutile și cred că doar aglomerează și mai tare circulația, alții le văd benefice. 

„Omul și semaforul”, e mesajul ironic al unui târgujian, care crede că sunt, totuși, prea multe semafoare în oraș. Mulți șoferi cred că acestea s-ar impune doar pe bulevarde și în intersecțiile mai aglomerate, nu pe toate străzile din oraș.

„Cam putine semafoare. Mai trebuie câteva”, e de părere un alt șofer. „A ajuns Târgu Jiu mai aglomerat ca Bucureștiu”, crede un altul. „Aia era problema ca sar pietonii în față. Și acum avem semafor la fiecare trecere de pietoni din Debarcader pana in centru. Să fim serioși”, spune un alt târfujian.  „Una dintre marile probleme este ca exista oameni care așteaptă lângă semafor pana se pune verde la autovehicule, apasă pe buton și fug. În doua zile am întâlnit doua astfel de cazuri”

Alții consideră că noile semafoare sunt benefice. Mai ales pentru pietonii care pot traversa strada în siguranță. „Cel mai bun lucru facut in orasul asta din punctul de vedere al circulatiei rutiere. Spalat bani sau nu. Și cel mai important trebuiau toate dotate cu iluminatoare pe timp de noapte”, e de părere un târgujian. „Chiar era necesar. Mă bucur ca au făcut un lucru bun, e părerea unui alt participant la trafic. Prind bine semafoarele astea mai ales că, de multe ori, șoferii nu dau prioritate”, crede un târgujian.

Noile semafoare au fost puse în funcțiune în zona de nord a municipiului de săptămâna trecută. Proiectul are o valoare de nouă milioane de euro, fonduri europene.

Vizualizări: 5,304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: