Continuă proiectul ”Cărțile fundamentale ale Gorjului”. Al doilea volum va fi lansat joi

Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație continuă proiectul de reeditare a cărților fundamentale pentru județul Gorj.

După lansarea cărții ”Istoria Târgu Jiului” de Alexandru Ștefulescu, în septembrie 2020, joi, 12 mai, va fi lansată cartea ”Gorjul istoric și pitoresc” de Alexandru Ștefulescu. Evenimentul la care participă și vor susține discursuri și Ioan Cristescu, directorul MUzeului Național al Literaturii Române, și Cristian Vasile Petcu, președintele Fundației Colegiului Național de Apărare, are loc la Muzeul Național ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. 

La împlinirea a 165 de ani de la nașterea istoricului și profesorului Alexandru Ștefulescu, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național Constantin Brâncuși și Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație vă invită joi, 12 mai 2022, ora 17.00, la sediul Muzeului Național Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, Strada Victoriei nr. 2, la evenimentul de lansare a volumului Gorjul istoric și pitoresc de Alexandru Ștefulescu, Editura Muzeul Literaturii Române. Partener principal al evenimentului: Fundația Colegiului Național de Apărare.


După apariția, în 2020, la Editura Muzeul Literaturii Române, a volumului Istoria Târgu-Jiului, de același autor, proiectul continuă munca de recuperare a scrierilor lui Alexandru Ștefulescu. Reeditarea acestui volum, apărut inițial în 1904, reprezintă un efort de reîmprospătare a memoriei cititorilor, amintind de rolul decisiv pe care l-a avut profesorul în întemeierea Muzeului Gorjului și de importanța lucrărilor semnate de acesta.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: