Una dintre cele mai vechi biblioteci din Oltenia este în Novaci

Una dintre primele biblioteci din Oltenia împlinește 120 de ani. Momentul va fi marcat de autoritățile din Novaci, săptămâna viitoare în cadrul Zilelor Culturii Novăcene.

“10 mai 2022, zi memorabilă in viața localității Novaci. Se împlinesc 120 de ani de la inaugurarea Bibliotecii Novaci! Înființată la inițiativa tânărului Dimitrie Brezulescu, la 10 mai 1 902, în ziua când novăcenii au sărbătorit 25 de ani de la Războiul de Independență (1877), in cadrul unei manifestări culturale  de amploare, a fost inaugurată  biblioteca din Novaci,  una dintre puținele biblioteci care exista la acea vreme în Oltenia, fiind numită "Biblioteca Novăceană Carol cel Mare al României". Inaugurarea a coincis cu Ziua Regelui”, este mesajul transmis de Elena Basarabă, directorul Căminului Cultural din Novaci.

Novăcenii sunt invitați, pe 10 mai, la bibliotecă, să marcheze acest moment. „Au trecut 120 de ani de la acea memorabilă zi din viața comunității noastre, iar trecutul și faptele înaintașilor ne onorează. Păstrăm în suflet acei ani, acesta fiind si motivul pentru care vă invităm să participati la comemorarea amintitului eveniment, activitate organizată de Primăria si Consiliul Local al Orașului Novaci prin Biblioteca Orășenească Novaci și Casa de Cultură Novaci, în colaborare cu Liceul Teoretic Novaci, Scoala Gimnazială Novaci și Scoala Populară de Artă "Constantin Brâncusi" din Tg Jiu, secția externă -  "Cursul de chitară"! Evenimentul este reprogramat pentru ora 12.30 la Casa de Cultură Novaci”, a mai transmis Elena Basarabă.

Vizualizări: 594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: