Contracte semnate: Spitalul Județean și spitalul din Dobrița, reabilitare prin PNRR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a semnat astăzi, 30 iunie, 10 noi contracte de finanțare prin Componenta C5 - Valul Renovării din Planul National de Redresare și Reziliență, în valoare de aproape 100 de milioane de lei. În contractele semnate se regăsesc și cele pentru reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița. Ambele proiecte au o valoare totală de peste 46 de milioane de lei.

Anunțul privind semnarea contractelor semnate de MDLPA a fost făcut în cursul zilei de ieri, în cele 10 proiecte finanțate din PNRR regăsindu-se și cele privind reabilitarea energetică a celor două unități sanitare din Gorj. Conform informațiilor din proiectul de reabilitare, clădirea din strada Progresului a Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu ar urma să fie termoizolată, iar întreaga tâmplărie din PVC urmează să fie înlocuită cu una mult mai eficientă. De asemenea, vor fi înlocuite instalațiile de încălzire și preparare a apei calde pentru consum, instalațiile electrice de iluminat și, nu în ultimul rând, unitatea sanitară va avea o sursă proprie de energie regenerabilă, respectiv panouri solare mono cristaline. De asemenea, clădirea va fi dotată cu un sistem de monitorizare independentă a calității aerului, a sistemelor electrice și de iluminat precum și a altor sisteme instalate în clădire (detecție efracție și incendiu, sistemele de control acces și de supraveghe video etc.).

Parc fotovoltaic și pompe de căldură la Dobrița

Lucrări similare vor fi executate și la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița, cu precizarea că aici independența energetică va fi asigurată, total sau parțial, de către un parc fotovoltaic de 0,5 MW, cu structura de producție completă, respectiv fixarea la sol, invertoare, comutator inteligent și transformator. De asemenea, va fi montat un sistem de încălzire principal, realizat din pompe de căldură, racordat la circuitul de încălzire existent.

Investiții de peste 46 de milioane de lei

Potrivit informațiilor furnizate de MDLPA, valoarea cumulată a celor două proiecte este de peste 46 de milioane de lei, respectiv 23,1 milioane de lei pentru reabilitarea energetică a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și 23,4 milioane de lei pentru proiectul de creștere a eficienței energetice la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din Dobrița.

Vizualizări: 712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: