Contradicţii în cazul taximetristului bătut de cinci tineri

Poliţiştii gorjeni au reuşit să dea de urma indivizilor care duminică dimineaţa au bătut un taximetrist la marginea municipiului Târgu Jiu, în cele din urmă o singură persoană rămânând pusă sub acuzare, cercetările fiind făcute cu suspectul în stare de libertate. Nici taximetristul nu este uşă de biserică. S-a dovedit că acesta avea telefoanele pe care declarase că tinerii i le-au furat şi că nu era în timpul programului.

Din cei cinci tineri care s-au urcat în taxi şi nu au mai vrut să achite contravaloarea cursei, trei sunt minori, dar toţi cinci recunosc faptul că, înainte de a pleca spre casă de la discotecă au băut de şi-au pierdut minţile. Pentru că sunt minori, suspecţii care au sub 18 ani au fost chemaţi ieri la audieri cu părinţii, una dintre mame leşinând pe scările IPJ Gorj în momentul în care a aflat ce a făcut odrasla sa. De clipe de coşmar nu au avut însă parte doar părinţii minorilor, ci şi taximetristul Dan Vasile Bălan, pentru care cursa s-a terminat la spital, la urgenţe. El a povestit cum clienţii pe care îi avea în maşină nu au vrut să-i achite cursa de 5 lei, după care l-au luat la bătaie, suspecţii declarând însă că suma care li s-a cerut era mult mai mare. „Nu că nu aveam bani, dar ne-a cerut mult prea mult. Nici nu a pus ceasul şi, la final, ne-a cerut 20 de lei. I-am spus că nu-i plătim, el a sunat nişte taximetrişti ca să vină să ne bată şi atunci i-am dat un pumn în faţă şi am rupt-o la fugă. I-am şi spus că dacă ne vede beţi nu trebuie să ne ia toţi banii. Noi băuserăm la discotecă şi nu ne gândeam că se ajunge la aşa ceva. Îmi pare rău şi regret ceea ce am făcut”, a declarat Constantin Mutu, principalul suspect din această agresiune.

Tinerii au povestit cu greu ce anume s-a întâmplat în taxi, ei negând iniţial că ar fi fost în maşină sau că ar şti ceva despre bătaie, probele şi declaraţiile adunate de poliţişti punându-i însă în postura de a recunoaşte. „Nu fratele meu, nu am bătut eu pe nimeni. Taximetristul nu ne-a pus ceasul, a început să-i sune pe unii de-ai lui ca să ne ia la bătaie şi atunci unul de-ai noştri a dat cu pumnul şi noi am luat-o la fugă”, spunea ieri unul dintre indivizii implicaţi în altercaţie.

Taximetristul a minţit

Pe parcursul cercetărilor oamenii legii descoperind că şi taximetristul a umflat declaraţiile, el spunând că i s-au furat şi două telefoane mobile, lucru neconfirmat. „Pe parcursul cercetărilor efectuate nu s-a confirmat acest aspect, cel al furtului celor două telefoane, pentru că, într-o asemenea situaţie, se schimba şi încadrarea juridică a faptelor. Singura infracţiune care se reţine este aceea de lovire sau alte violenţe, ulterior audierilor taximetristul recunoscând că are telefoanele asupra dumnealui, ambele aparate fiind găsite la locul faptei”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

La sediul Poliţiei Gorj a ajuns ieri şi patronul firmei de taxi la care lucrează taximetristul agresat, patronul respectiv precizând că Dan Vasile Bălan se afla în timpul liber atunci când a făcut cursa plătită cu pumni în figură. Acesta a menţionat că taximetriştii sunt liberi în week-end şi iau maşinile acasă pentru a le aranja pentru săptămâna care urmează, ce fac ei în cele 48 de ore fiind strict problema lor. Taximetristul bătut era ieri dimineaţă încă la spital, urmând ca azi să plece acasă, agresorul său riscând măcar o amendă pentru cele întâmplate, mai mare oricum decât contravaloarea cursei neplătite, sau maxim doi ani de puşcărie, dacă va fi găsit vinovat.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: