Cursă de 5 lei terminată de taximetrist la spital

Noapte de coşmar pentru un taximetrist din Târgu Jiu, care a ajuns la spital ieri noapte, după ce nişte clienţi l-au luat la bătaie. Cursa lor costa doar 5 lei, dar niciunul dintre ei nu a vrut să dea banii respectivi. Taximetristul a încasat doar pumni şi picioare şi de abia a mai apucat să îşi sune un coleg pentru a cere ajutor.

Dan Vasile Bălan, are 21 de ani, şi nici nu se gândea ieri dimineaţă, în jurul orei 4.00, când a primit comanda, că va ajunge la spital în loc să îşi ducă până la capăt cursa. El a plecat din oraş cu nişte tineri şi, când a fost aproape de destinaţie, în loc de bani, taximetristul a fost răsplătit cu o bătaie pe care nu o va uita niciodată. Incidentul s-a produs la intersecţia străzilor Valentin Merişescu, fostă Timiş, cu Şuşiţa, într-o zonă periferică a municipiului. În liniştea nopţii, indivizii nu s-au sfiit să-l atace pe taximetrist, mai ales că acesta nu-i cunoaşte. „N-au mai vrut să plătească banii pentru cursă. Nu era mult, doar cinci lei, că nu era distanţa mare. Cred că mai erau şi beţi, mi-au mai luat şi două telefoane, după ce m-au luat la bătaie. Nu am putut să mă opun pentru că ei erau mulţi, vreo 6-7”, spune taximetristul.

Ajutat de un coleg

Înainte de izbucnirea altercaţiei a apucat să îşi sune totuşi un coleg şi să îi lase un indiciu, după cum a povestit acesta către poliţiştii veniţi la faţa locului. „Eu aveam o comandă către Băleşti şi mergeam spre celălalt pod care trece peste Şuşiţa. Atunci el m-a sunat şi, din ce mi-am dat seama, avea telefonul între picioare. Mai mult mi-a şoptit ca să îmi dea mie de înţeles locul în care se află. Era gălăgie în maşina lui, din ce se auzea. Mi-am rugat clienţii să îmi permită să intervin şi să îl ajut şi am întors maşina, de am venit în intersecţie aici. El era afară din taxiul lui, cei care l-au bătut fugeau, iar eu am coborât ca să încerc să îl ajut cu trusa de prim-ajutor, că de aia este sânge şi pe maşina mea. Am sunat la 112 şi apoi a venit o salvare de l-a preluat”, a povestit taximetristul respectiv.

Pe maşina lui Bălan au rămas pete de sânge, iar pe carosabil, în intersecţie, erau mici bălţi, ceea ce arată că bătaia a fost cât se poate de serioasă. Şoferul de taxi a ajuns la spital, unde medicii i-au acordat primul ajutor, el neavând răni care să-i pună în pericol viaţa. Tânărul a rămas însă internat pentru că are lovituri serioase la faţă, în special la nas şi ochi, iar medicii nu se riscă să îl lase acasă, ţinând cont că au mai fost şi lovituri primite la cap. La locul incidentului au ajuns mai multe echipaje de Poliţie şi ale Jandarmeriei, însă, în ciuda audierilor făcute ieri dimineaţă în zori, nu au fost prinşi agresorii. Oamenii legii spun că au un cerc de suspecţi şi că în aceste zile vor rezolva cazul.

Vizualizări: 685

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: