Controale ale DSP la spitalele din Gorj

În acestă lună au fost verificate de inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică toate unităţile spitaliceşti din judeţul Gorj. Cum era de aşteptat au fost găsite nereguli însă numai spitalul Orăşenesc Bumbeşti Jiu s-a ales cu sancţiuni, restul unităţilor au primit recomandări şi termene limită pentru a-şi rezolva problemele găsite. Toate spitalele verificate respectă, în schimb, structura funcţională aprobată de Ministerul Sănătăţii.
 Spitalele din judeţul Gorj au avut parte de o serie de controale ale Direcţiei de Sănătate Publică. Aşa cum era de aşteptat, neregulile nu au întârziat să apară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tg-Jiu şi la cel din Bumbeşti Jiu. Inspectorii sanitari au ajuns la concluzia că Spitalul de la Bumbeşti –Jiu necesită lucrări de modernizare şi igienizare. La Spitalul de Urgenţă din Tg-Jiu trebuiesc începute imediat lucrările de renovare şi igienizare a Secţiei de Oftalmologie, iar în spălătoriile spitalului este obligatorie înlocuirea maşinilor de spălat şi a uscătoarelor. Şi la nivelul blocului alimentar al Spitalului din Tg-Jiu sunt ceva probleme în sensul că ventilaţia spaţiului unde se prăgăteşte hrana nu se realizează corespunzător, iar liftul pentru transportul alimentelor nu fucţionează, personalul blocului alimentar fiind nevoit să care pe scări în recipiente fierbinţi şi foarte grele hrana destinată bolnavilor. Cu sanţiuni s-a ales numai Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti Jiu. „ S-au aplicat un număr de şase avertismente la Spitalul Orăşenesc din Bumbeşti Jiu, pentru necertificarea pe noţiuni de igienă şi încă şase sancţiuni, dintre care două avertismente şi patru amenzi contravenţionale pentru lipsa autorizării sanitar veterinare de funcţionare şi pentru neefectuarea controlului medical perioadic”, declară Doina Alăman, director coordonator, DSP Gorj. 
 În urma verificărilor s-a constatat şi faptul că personalul angajat la Spitalul de Urgenţă din Tg-Jiu şi o parte din personalul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti –Jiu nu au efectuat cursurile de noţiuni fundamentale de igienă. Controalele continuă încă în unele unităţi spitaliceşti şi vor fi finalizate în luna august. 
 


Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: