Singurul profesor cu 10 la Titularizare nu va avea catedră. Trebuie să mai facă o facultate!

Marcela Mrejeru, inspector școlar general al ISJ Gorj, a spus că s-au făcut eforturi deosebite pentru ca toți cei cu note mari la titularizare să prindă catedre în oraș. “Am încercat să găsesc toate căile posibile pentru a-i rezolva pe cei cu medii mari, să rămână în oraș, și la educatori, și la Istorie, și la Geografie. Toți cei care au luat peste 7.00 și care au fost primii să găsească un post în oraș”, a spus Mrejeru la N-Sat TV.

Din păcate, Daniela Arjoca, deși a luat 10 la Titularizare, nu va avea catedră. “Singura mea nemulțumire este legată de fata de la Filosofie care a luat 10 la Titularizare, Arjoca, căreia nu i se poate constitui cadedră. Catedra aceasta se constituie din Filosofie, Logică și Argumentare. Ori, în județul Gorj, acest lucru se poate constitui la colegiile naționale care deja au titulari. Câteva ore care sunt i le putem oferi, la plata cu ora. I-am găsit ore de Psihologie, dar acestea sunt plătite ca necalificat, pentru că nu intră în specializare. Am avut o discuție și a înțeles că trebuie să încerce și o altă facultate astfel încât să își mărească paleta de opțiuni”, a spus Mrejeru.

În schimb, tânăra Cristina Călescu, care a luat Bacalaureatul cu media 10 și a fost prima la Titularizare la învățători, va preda la școala unde a fost elevă până anul trecut. “Eleva cu 10 la examenul de Bacalaureat de la “Spiru Haret” a fost prima la titularizare la învățători și a obținut un post chiar la “Spiru Haret”. Postul este rămas în urma unei pensionări”, a spus Mrejeru.

Sunt și profesori care, deși ar avea posibilitatea să predea la oraș, nu vor să renunțe la orele predate în mediul rural, pentru că s-au atașat de copiii de acolo. “Colega de Istorie avea peste 9.00, va avea ore în oraș. Are posibilitatea să aibă toată catedra în oraș, dar nu vrea să renunțe la unele ore la țară. Îi place ei acolo”, a explicat șefa ISJ Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 2,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: