Două licee din Gorj au cerut clase de profesională în plus

Clasele de profesională încep să devină interesante pentru elevii care au înțeles că este mai important să înveți o meserie, decât să treci prin liceu cu note mici.

Marcela Mrejeru, inspector școlar general, a spus care licee au cerut clase în plus. “Din cele 35 de clase de profesională, doar șase nu s-au făcut. Au fost licee care au cerut suplimentarea claselor de profesională. Este vorba de Colegiul Tehnic nr. 2, care a cerut suplimentarea cu o clasă, și Colegiul Tehnic Henri Coandă. Sunt liceele care au reușit să adune mai mulți elevi decât și-au propus inițial la clasele de profesională. Și, cum nu s-au realizat clase la alte școli, se redistribuie în ultima etapă la cei care au copii”, a spus Mrejeru la N-Sat TV.

Mrejeru a spus ce meserii caută copiii. “Sunt foarte solicitate meseriile acestea de mecanic auto și de tehnician în turism și industrie alimentară. Mai este un profil interesant, cel de Estetică, unde s-a realizat clasă cu 29 de elevi”, a spus șefa ISJ Gorj.

Un părinte a fost nemulțumit că nu sunt clase care formează zidari. Mrejeru i-a răspuns că au fost clase de-a lungul timpului, dar nu au fost solicitări. “Liceul nr. 4 “Ion Mincu” a încercat ani la rând să facă o grupă de profesională și nu a reușit să adune cei 28 de elevi. Nici măcar 15 elevi pentru o grupă, pentru că au încercat la un moment dat să facă o clasă din două specializări. La Liceul nr. 4 există această autorizare a profilului “Construcții”, dar nu s-a reușit constituirea de grupe”, a explicat Marcela Mrejeru. (A.A.)

Vizualizări: 1,942

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: