Controale în termocentrale. Termen!

Se fac verificări în termocentralele Complexului Energetic Oltenia. Conducerea companiei vrea să afle dacă s-au făcut pregătirile necesare pentru ca oamenii să nu aibă de suferit în această iarnă. Unde au fost găsite deficienţe, directorul Sorin Boza a dat termen directorilor ca până la data de 10 decembrie să pună totul la punct. Primele verificări s-au făcut deja la Turceni şi Rovinari.

„Suntem într-un proces de evaluare în zona termocentralelor în ceea ce priveşte condiţiile de muncă pentru că se apropie sezonul rece. A fost evaluată pregătirea pentru iarnă acolo unde se desfăşoară activitatea în cariere, unde temperaturile încep să scadă. Acolo sunt obligativităţi, cum ar fi acordarea ceaiului cald, pe care ne-am asumat-o, să creăm condiţii optime pe excavatoare şi la cabinele de la întoarcerea şi acţionarea benzilor şi să creăm condiţii optime în ateliere, vestiare şi la transportul lucrătorilor”, a transmis Ion Ruşeţ, consilierul managerului Sorin Boza.

Directorii subunităţilor unde au fost identificate nereguli au termen să rezolve toate probleme până la data de 10 decembrie. Ruşeţ admite că sunt şi probleme ce vor avea soluţii abia iarna viitoare: „Sunt anumite măsuri care nu pot fi implementate în 2018 şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Aceste măsuri vor fi implementate în anul 2019 în aşa fel încât în noiembrie 2019 – martie 2020 să nu mai existe aceste inconveniente. Mai avem de vizitat sucursala Işalniţa. Am terminat de vizitat Termocentrala Turceni şi la Rovinari. Aici, lucrurile sunt mai aranjate. Există şi o preocupare a conducătorilor şi programul de ture. Nu este o mobilitate mare aşa cum este la unele subunităţi din carieră. Pregătirea pentru iarnă, în aceste situaţii, este avansată”. (M.M.)

Vizualizări: 893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: