Rețetă de vară de chec cu mere

Checul de mere este un chec rapid și foarte delicios din ingrediente uşor accesibile. Este checul pe care îl puteți prepara oricând aveţi poftă de ceva dulce şi sănătos.

Checul de mere e un chec pufos, înalt, umplut cu mere aromate, care transformă prăjitura într-una cu adevărat specială.

Ingrediente: 2 ouă, 200 gr zahăr, 1 linguriță de zahăr vanilat, 250 g chefir, 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu, 50 g unt, 320 g făină, 3 mere.

Mod de preparare: Într-un castron topim untul şi punem în chefir bicarbonatul de sodiu.

Curățăm două mere de coajă şi le tăiem felii apoi scoatem cotorul din al treilea măr şi îl lăsăm cu coajă. Într-un vas batem cu mixerul ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugăm chefirul cu bicarbonat și untul topit şi amestecăm. Adăugăm făina cernută şi mixăm. Dacă doriți un chec înalt, cu o formă cu adevărat spectaculoasă, alegeți o tavă cu diametrul de 18 centimetri.

Punem aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt şi în mijloc punem mărul iar în mijlocul mărului putem pune vișine sau miez de nuci. Prin părți aşezăm feliile de măr curățate inițial.

Punem checul în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 40 – 45 min. Verificăm dacă este gata cu o scobitoare. Este gata când, după ce l-am înțepat cu scobitoarea, aceasta rămâne curată, fără aluat prins de ea.  Checul se scoate cu grijă din tavă cât este încă cald şi se servește rece.

Vizualizări: 1,117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: