Control judiciar pentru Ciobotărică, Antonie liber

Zece ore de audieri au fost joi la Tribunalul Dolj, în dosarul în care trei directori din Complexul Energetic Oltenia sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi complicitate. Dosarul viza cererea DNA privind arestarea preventivă a lui Ciobotărică, Antonie şi Jianu, cerere respinsă de judecători. Doi dintre ei au fost însă puşi sub control judiciar pentru 60 de zile.
Laurenţiu Ciobotărică – managerul interimar al CE Oltenia şi Dorina Jianu – şefa de la Juridic au fost puşi joi sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul în care sunt acuzaţi că au aprobat plata unor compensaţii băneşti din bugetul societăţii, pentru a obţine demisia lui Aurel Medinţu de la Divizia Energetică. Până la închiderea ediţiei nu au fost afişate măsurile dispuse de instanţă în cadrul controlului judiciar şi rămâne de văzut dacă Ciobotărică şi Jianu pot lua legătura cu alţi salariaţi ai societăţii. Interesant este că, în cazul directorului Diviziei Miniere, Daniel Antonie, nu a fost dispusă nicio măsură, acesta urmând a fi cercetat în liberate. Atât procurorii, cât şi directorii pot contesta decizia instanţei, care nu este definitivă.


Intoxicare în ziua procesului
În ziua procesului, presei i-a fost livrată şi o intoxicare privind convocarea Consiliului de Supraveghere al CE Oltenia, unde ar fi fost chemaţi doi directori din companie, Bălăşoiu şi Bălăcescu. Primul este director la termocentrala Işalniţa şi a fost primul director general al CE Oltenia, după înfiinţare. A rezistat doar câteva luni în funcţie, fiind schimbat cu Ciurel la presiunea politică pe care pesediştii gorjeni o făceau prin intermediul premierului Ponta. Bălăşoiu a fost genul de director care nu a cedat influenţelor politice locale. Despre Bălăcescu nu se ştiu foarte multe lucruri, fiind recent promovat în Directoratul companiei, acesta lucrând înainte la termocentrala Turceni.
Ministerul Energiei nu a luat încă o decizie în privinţa lui Ciobotărică şi l-a menţinut în funcţie chiar şi după cele 24 de ore de reţinere. Dacă judecătorii îi vor interzice să intre în sediul CE Oltenia, schimbarea va fi însă inevitabilă.

Vizualizări: 4,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: