Control judiciar prelungit pentru „Lotul RAR Gorj”

Trei inculpaţi din dosarul în care procurorii cercetează presupuse fapte de corupţie printre funcţionarii Registrului Auto Român, filiala Gorj, rămân în continuare sub control judiciar, la două luni după ce anchetatorii au descins la sediul instituţiei şi i-au reţinut pe aceştia pentru 24 de ore.

Marius Cătălin Iftimie, Dinel Vlăduţ şi Lucian Claudiu Penciu au primit acum o săptămână prelungirea măsurii controlului judiciar, fiecare contestând la instanţă decizia dată de procurorul de caz. Tribunalul Gorj a respins însă contestaţiile şi aproape pentru fiecare decizie în parte a formulat un conţinut aproape identic, doar numele inculpaţilor fiind diferit.

„Respinge plângerea formulată de inculpatul Penciu Lucian Claudiu, împotriva ordonanţei nr. 110/P/2018 din 19.09.2018 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, prin care s-a dispus prelungirea măsurii controlului judiciar fată de inculpat. În baza art. 275 alin. 2 din C.pr.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuielile judiciare statului. Definitivă”, se arată în decizia instanţei. 

În momentul declanşării anchetei, patru bărbaţi au fost ridicaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Gorj şi duşi la sediul Parchetului pentru audieri. Ulterior, anchetatorii au decis să nu îi mai prezinte pe aceştia la instanţă pentru mandat de arestare preventivă, cercetările continuând cu inculpaţii sub control judiciar.

„Trei dintre persoanele reţinute în calitate de suspecţi în cauză sunt funcţionari în cadrul Registrului Auto Român, reprezentanţa Gorj, iar faptele pentru care aceştia sunt cercetaţi sunt în legătură cu primirea unor sume de bani pentru omologarea în vederea înmatriculării a mai multor autoturisme, în condiţii nelegale. Cea de a patra persoană reţinută în cauză este suspectă cu privire la faptul că, în perioada aprilie-iulie 2018, a pretins şi primit de la mai multe persoane diverse sume de bani, pretinzând că exercită influenţă asupra funcţionarilor publici angajaţi ai RAR Gorj, pentru a-i determina să-şi încalce atribuţiile de serviciu şi a omologa autoturisme în condiţii nelegale”, au informat procurorii gorjeni la momentul începerii anchetei.

Vizualizări: 1,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: