Greblă, şef la Guvern înainte de reluarea procesului cu DNA

Toni Mihail Greblă este începând de luni şeful Secretariatului General al Guvernului, hotărârea de numire a sa în funcţia respectivă fiind publicată în Monitorul Oficial. Fostul judecător constituţional revine într-o funcţie publică importantă după o perioadă de circa doi ani în care a trebuit să se ocupe de procesul în care DNA l-a acuzat de fapte de corupţie şi în care judecătorii l-au găsit nevinovat, în primă instanţă.

La momentul declanşării anchetei, Greblă a făcut pasul înapoi, spre deosebire de alţi politicieni cu probleme penale, şi s-a retras din viaţa publică. Promovarea politicianului gorjean în poziţia numărul 2 din Guvernul Dăncilă are loc după ce instanţa l-a achitat pe acesta, numai că sentinţa judecătorilor nu este definitivă. Procurorii DNA au contestat verdictul respectiv şi dosarul lui Greblă urmează să se judece din nou la un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procesul are primul termen stabilit la începutul lunii octombrie, peste 2 săptămâni proaspătul şef al Secretariatului General al Guvernului trebuind să se prezinte în faţa magistraţilor pentru a-şi susţine în continuare nevinovăţia.

Nu este singurul membru al cabinetului într-o asemenea situaţie, cel mai cunoscut caz fiind cel al lui Darius Vâlcov, consilier al prim-ministrului Viorica Dăncilă. Acesta are un dosar pe rol, tot de corupţie, chiar la Tribunalul Gorj, recent instanţa dispunând admiterea probelor şi începerea judecăţii pe fond, ceea ce înseamnă că toamna aceasta Vâlcov va trebui să vină de la Bucureşti la Târgu Jiu pentru a participa la proces. Asta în timp ce lui Greblă îi va fi mult mai uşor, prin prisma noii funcţii pe care o ocupă fiind deja în Bucureşti, putând astfel să se prezinte mult mai uşor şi la instanţă.

Vizualizări: 995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: