Primăria Târgu Jiu, pârâtă în zeci de procese

Zeci de procese are pe rol Primăria Târgu Jiu. Printre litigiile de muncă, lupta în instanţă cu Pandurii Târgu Jiu, Compania de Drumuri sau firma Polaris sunt printre cele mai importante dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată.

Până la începutul acestei luni, municipalitatea era parte în 41 de procese. Polaris şi Prefectura Gorj au chemat Primăria Târgu Jiu la judecată după ce consilierii locali au stabilit, printr-o hotărâre de Consiliu Local, să nu mai fie aduse la groapa de gunoi din Târgu Jiu gunoaie din alte judeţe. Ambele procese încă se judecă.

În raportul solicitat juristei primăriei de aleşii locali, nu apare procesul deschis de Compania de Drumuri. CNAIR a intentat proces în ceea ce priveşte lucrările la centura oraşului Târgu Jiu. Autorităţile nu au realizat la timp planurile parcelare care să permită constructorului să continue lucrările, acesta fiind motivul invocat de reprezentanţii Companiei de Drumuri pentru sistarea lucrărilor.

Un alt proces aflat pe rol a fost deschis de Sindicatul Poliţiştilor Locali din Gorj. Obiectul dosarului este un litigiu privind funcţionarii publici. Municipalitatea a formulat doar întâmpinare, însă, până acum, nu a fost stabilit un termen de judecată. Un alt proces iniţiat tot de sindicatul poliţiştilor locali a primit termen în luna octombrie. Sindicatul a dat în judecată Primăria Târgu Jiu şi Poliţia Locală Târgu Jiu şi cere drepturi băneşti pentru trei salariaţi. Este vorba despre norma de hrană pe care municipalitatea nu a mai acordat-o de aproape un an poliţiştilor locali. La termenul de săptămâna trecută, instanţa a decis amânarea procesului.

Pe lista cu procese publicată de municipalitate, apare şi un dosar deschis de directorul Direcţiei de Patrimoniu, Marian Rotaru, Primăriei Târgu Jiu şi Prefecturii Gorj. Are ca obiect litigiu privind funcţionarii publici şi va avea termen de judecată la începutul lunii octombrie.  

Vizualizări: 733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: