Conturi blocate din nou la Minprest. Motivul!

Societatea Minprest Serv Rovinari are din nou conturile blocate de Finanţe, după ce nu a reuşit să-şi achite dările faţă de bugetul de stat. Conducerea societăţii spune că nu a putut onora la timp aceste plăţi, asta pentru că beneficiarul său principal, în speţă CE Oltenia, nu şi-a plătit la timp sumele aferente serviciilor prestate. Un alt datornic este CET Govora, care a intrat în insolvenţă. Minprest Serv se află în această situaţie de circa o săptămână.

Este cea de-a treia oară de la începutul anului când Minprest are conturile blocate, finanţiştii punând poprire pe conturi, astfel că societatea nu poate face nici un fel de plăţi, mai puţin cele salariale. Dacă până acum poprirea se făcea direct pe contul de la beneficiar, adică la CE Oltenia, și unitatea putea să mai facă diverse plăţi, acum penalizarea s-a făcut pe toate conturile Minprest. Directorul Gabriel Giorgi a explicat că, dacă beneficiarii și-ar plăti la timp contravaloarea serviciilor prestate, unitatea nu ar trece printr-un asemenea impas. "Nu este prima dată când avem conturile blocate. Nu am plătit dările către stat. La un moment dat aveam 3 milioane de plată către stat, acum avem 1.1 milioane. Motivul este că nu avem lichidităţi pentru că nu ni s-au plătit prestaţiile. Aşteptăm să ne dea CEO banii. Avem de recuperat circa 6,9 milioane lei, din care pentru 3 milioane şi ceva au depășit data scadenţei. Dacă ar fi respectat data scadenţei prevăzută în contract aveam toate dările plătite către stat şi lichidităţi. Ultima plată a fost făcută luni, să putem da salariile. În ultima săptămână ne-au făcut două sau trei plăţi, dar plăţi mai mici. Și CET Govora are să ne mai dea aproape 200.000 lei. Pentru că este în insolvență ne-am înscris la masa credală", a declarat Gabriel Giorgi, directorul societății Minprest Serv.
De altfel în fiecare an Minprest s-a confruntat cu această problemă. În luna mai 2015 finanțiștii au pus sechestru pe bunurile societății rovinărene pentru că nu își plătise taxele și impozitele către stat.

Vizualizări: 1,747

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: