Cum și-a evaluat Ciurel directorii după ce a fost revocat

Laurențiu Ciurel, fostul director general executiv al CE Oltenia, a încercat să-și protejeze apropiații din companie chiar și după ce a fost revocat. Ciurel a semnat în ianuarie 2016, la o lună după demitere, evaluări personale ale unor directori, pe anul 2015, cărora le-a pus calificativul „Foarte bine”.

Este mai greu să demiți din funcție persoane cu asemenea calificative, „Foarte bine”, credea Laurențiu Ciurel, motiv pentru care a vrut să-și aranjeze unii directori ce au fost în echipa sa. Ciurel a fost revocat pe 4 decembrie 2015 și a intrat în preaviz, 90 de zile. Dar, așa cum el a mărturisit, nu a mai avut acces la informații de conducere a companiei și nici drept de semnătură. Cu toate acestea, cel puțin trei dintre directori au fost evaluați de acesta. Laura Manea, șefa de la Juridic, a fost evaluată de Ciurel cu “Foarte bine” în data de 25 ianuarie 2016. Valentina Trofin a fost evaluată cu același calificativ pe 23 decembrie 2015. Pe 26 ianuarie a venit rândul lui Dorin Ioana, șeful Corpului de Control, și administrator la CS Pandurii. Aceste calificative au fost semnate de Laurenţiu Ciurel, în calitatea de director general, calitate pe care nu o mai avea. Mai mult, la CE Oltenia nici nu fusese declanşată acţiunea de evaluare a salariaţilor pentru anul 2015.
ABUZ
Anterior, Ciurel semnase acte adiționale pentru 20 de colaboratori, prin care compania nu le poate schimba salariile şi locul de muncă până în 2018. Cinci dintre ei, Valentina Trofin - șefa Resurse Umane, Laura Manea - șefa Juridic, Mirela Vîlceanu - Director direcție Financiară, Nicoleta Ciurel - șefa Achiziții, Delia Chircă- director adjunct Achiziții, nu au semnat anularea acestor clauze.

Vizualizări: 5,163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: