Copacii din parc, expertizați înainte de tăiere

Copacii înalți din Parcul Central din municipiul Târgu Jiu constituie un adevărat pericol pentru cetățeni, cel puțin pe perioada verii. Vântul puternic și vijeliile îi pot pune la pământ, iar o toaletare a acestora întârzie.

Primarul Marcel Romanescu spune că se așteaptă ca în acest an să fie finalizată o expertiză a tuturor arborilor din parc, iar mai apoi se va trece la o toaletare sau chiar la tăiere.

”Este foarte greu de făcut o toaletare în Parcul Central din Târgu Jiu. Îți trebuie sume importante prevăzute în bugetul local. Doar firme specializate pot face acest lucru. Eu sper ca în acest an să avem o expertiză a tuturor arborilor din parc. Avem în bugetul local o sumă pentru această destinație. După ce avem imaginea foarte clară a sănătății acestor copaci, vom putea face toaletare sau inclusiv tăiere de la nivelul solului a copacilor care reprezintă un pericol pentru oameni sau pentru operele aflate în Parcul Central. În acest parc este mai greu, ne trebuie anumite avize”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Vântul puternic și vijeliile au mai creat probleme în Parcul Central și în anii trecuți. Atunci, unul dintre arbori a căzut în apropierea a trei scaune de pe celebra Alee a Scaunelor creată de Constantin Brâncuşi.

Vizualizări: 849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: