Copiii cu handicap, ţinuţi în condiţii improprii

Pe afară vopsit gardul, înăuntru leopardul! Asta se poate spune despre Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap din Târgu Jiu, care deşi arată relativ bine pe exterior, în interior uşile sunt degradate, caloriferele ruginite, iar tencuiala de pe pereţi a picat. Reprezentanţii Direcţiei de Protecţie a Copilului spun că ar rezolva toate aceste probleme, însă nu dispun de banii necesari.

Din anul 2003 de când a fost înfiinţat Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu handicap nu s-a mai efectuat nici un fel de reparaţie şi nu a fost adusă nici un fel de îmbunătăţire. Complexul găzduieşte peste 50 de copii cu handicap. „Pentru că avem numai copii cu handicap grav se distruge foarte mult mobilierul, uşile, avem probleme deosebite cu linoleumul, se impune să schimbăm caloriferele. Noi le-am mai vopsit, dar nu se menţin decât scurt timp”, a declarat  Dumitru Aribăşoiu, directorul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap.

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia a Copilului Gorj (DGASPC), de care aparţine această unitate, spun că fondurile primite de la Consiliul Judeţean Gorj sunt insuficiente pentru modernizare.

Au încercat chiar să obţină fonduri de la autorităţile de la Bucureşti, însă fără izbândă. Ca atare, speră ca nişte bancheri francezi să îi sprijine în această privinţă. „Am luat legătura cu nişte sponsori francezi şi mi-au promis că mă vor ajuta să facem aceste reparaţii. Eu sunt obligat să găsesc, forme, metode, mijloace pentru a rezolva aceste probleme, prin sponsorizări”, a spus Constantin Preoteasa, directorul DGASPC Gorj.  

Bancherii francezi sunt şi cei care au alocat fonduri pentru înfiinţarea acestui complex şi a altor centre la nivelul judeţului. Sunt aşteptaţi să sosească la începutul lunii iulie.      

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: