Copiii din centre, tunşi de șomeri

Zeci de copii instituționalizați au fost frezați și coafați marți de către șomerii înregistrați la Agenția de Șomaj Gorj. Acțiunea a reprezentat proba practică a câtorva zeci de șomere care au absolvit cursul de frizerie-coafură. Femeile și-au dat toată silința să le facă copiilor o tunsoare la modă ținând cont și  de preferințele acestora.

 Cursantele de la AJOFM Gorj au băgat foarfecele în părul copiilor și le-au făcut acestora fel de fel de tunsori, care cum au solicitat. Și fetele și băieții au preferat de această dată tunsorile scurte. ”Îmi place foarte mult. Eu i-am spus doamnei să mă tundă mai scurt la spate iar în față să mă tundă pe o parte. Îmi place cum m-a făcut. Este pentru prima dată când am fost tuns de un cursant dar rezultatul este bun”, a spus Mădălin Preda, unul din tinerii centrului. Fetele au fost puțin mai sfioase și foarte atente la ce făceau cursantele. ”Mie îmi place părul scurt, nu îmi place cu el lung. I-am spus doamnei să mă tundă scurt, să-mi ia perciunii și în față să mi-l lase mai lung”, a spus Cătălina Ionescu, o tânără tot din centru. Șomerele care le-au făcut acest curs speră acum să-și găsească un loc de muncă. ”De mic copil mi-a plăcut această meserie dar nu am practicat. Eu am lucrat mulți ani în prelucrarea lemnului dar combinatul nu a  mai mers și am ajuns șomeră. Îmi place să tund, acasă eu sunt cea care îmi tund copiii și cred că îmi voi găsi acum un loc de muncă într-un salon”, a spus una dintre cursante.

Nu mai au frizer

De aceste servicii au beneficiat 33 de copii din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Nevoi Speciale din Târgu Jiu. Acțiunea a venit ca o mănușă centrului care de curând a rămas și fără singurul frizer care se ocupa de copii. ”Este o acțiune benefică, copiii sunt încântați, le place iar pentru noi este un avantaj dacă este să legăm de faptul că un fost angajat de alt centru s-a pensionat și noi nu mai aveam frizer. S-a potrivit această acțiune de minune”, a spus Sorin Torop, șeful centrului. Conducerea AJOFM Gorj spune că cele mai multe dintre femeile care au absolvit cursul au fost deja contactate de saloane de coafură iar altele au de gând să-și deschidă propria afacere. ”Practic am rezolvat două probleme, prima că le-am oferit această rază de bucurie și cea de-a doua, cursantelor le-am oferit posibilitatea să treacă de la etapa de simulare a unui tuns la etapa de lucru real. Unele dintre fete cu siguranță se vor autoriza și vor desfășura activitate pe fond propriu, altele deja au fost contactate de diverse saloane din Târgu Jiu”, a spus Romeo Chiriac, director AJOFM Gorj. Reprezentanții AJOFM Gorj au mai desfășurat astfel de acțiuni și cu bătrânii din centrele de la Suseni și Dobrița.

Galerie foto



Vizualizări: 324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: