Copiii vor cadouri de zeci de milioane

Sute de copii din Târgu Jiu îl aşteaptă anul acesta pe Moş Crăciun în noaptea de 24 spre 25 decembrie. Însă ce nu ştie Moş Crăciun este că foarte mulţi dintre copiii de astăzi nu mai vor orice cadou ci au pretenţii care de care mai originale. Fie că au fost sau nu cuminţi, majoritatea copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 10 anişori îşi doresc cadouri care nu numai că sunt extrem de scumpe dar care nu au nimic în comun cu copilăria.

Cei mai mulţi copii din Târgu Jiu şi-au făcut deja lista cu cadourile pe care vor să le găsească în ghetuţe de Crăciun iar pretenţiile lor nu sunt unele tocmai ieftine motiv pentru care magazinele de jucării din oraş sunt pline până la refuz de păpuşi şi maşinuţe sofisticate. Chiar dacă părinţii vor să facă toate poftele odraslelor lor, aceştia trebuie să fie foarte atenţi la cadourile de Crăciun pe care le primesc micuţii lor pentru că unele dintre jucării pot fi foarte dăunătoare copiilor. „Toată luna decembrie vor fi verificate dulciurile şi jucăriile. Se vor scoate de pe piaţă jucăriile cu muchii foarte ascuţite, cele cu părţi mici detaşabile cât şi jucăriile cu puful ce se poate smulge uşor pentru că acestea sunt foarte periculoase pentru cei mici şi părinţii trebuie să fie foarte atenţi la ce cumpără”, a declarat Mihaela Răducan, inspector şef la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Gorj.   

Inspiraţi din reclamele de la televizor

Însă chiar şi aşa, copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 anişori par să dea uitării tradiţionalele dulciuri, hăinuţe sau jucărioare pe care le găseau în anii trecuţi în ghetuţe. Astăzi, cei mai mulţi prichindei vor calculatoare, telefoane mobile, personaje din desene animate sau filme precum şi jocuri foarte complexe. „Eu vreau să-mi aducă Moş Crăciun un joc monopoli, castelul lui Dracula şi un costum cu Spiderman, aşa am văzut eu în desene şi sunt şi aici la magazin”, a declarat Mihai, un copil de numai 4 anişori. Nici magazinele nu se lasă mai prejos şi aduc spre comercializare jucării interesante pentru a fi în pas cu dorinţele micuţilor. „Noi avem aproape toate jucăriile care apar în reclamele TV şi toate sunt la mare căutare mai ales în perioada asta, întotdeauna le zicem copiilor că de aici se alimentează Moş Crăciun pentru că avem o ofertă foarte variată”, a declarat Gabi Dănescu, patronul unui magazin de jucării din Târgu Jiu.

10 milioane pentru o jucărie la modă

De la bebeluşi şuşu (care fac temperatură şi se vindecă în urma unei injecţii pe care o face chiar copilul), căţeluşi bolnavi, jocuri de construcţie, jocuri de creaţie, maşinuţe cu radiotelecomandă cu acumulatori şi până la personajele preferate din desene animate cum este Spiderman, Hanna Montana, Batman, toate se găsesc în magazinele cu specific din oraş. „Toate se vând foarte bine chiar dacă unele au preţuri chiar foarte mari, cea mai scumpă jucărie la noi în magazin ajunge la 10 milioane fiind vorba de un castel Baby Born iar cele mai ieftine costă 5 lei fiind nişte figurine sau mingiuţe”, a declarat Gabi Dănescu. Chiar dacă aceste jucări ar putea lua minţile copiilor sunt şi micuţi pentru care o jucărie nu mai semnifică nimic şi vor „lucruri de oameni mari”. „Eu vreau să-mi aducă Moşul un calculator chiar dacă mai am unul, şi mai vreau de fetiţe şi o prinţesă Alba ca Zăpada”, a mărturisit Larisa din Târgu Jiu.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: