Copil bătut de poliţist, pentru că a dat cu petarde. Tatăl face plângere!

Tatăl vitreg al unui minor de 13 ani susține că fiul său a fost bătut în stradă de un individ care s-a dat drept polițist pentru că băiatul ar fi aruncat cu petarde. Totul s-a petrecut în apropierea unui complex comercial din Piața Centrală, iar angajații de aici au fost cei care au anunțat părinții copilului despre cele întâmplate, pentru că mama acestuia lucra aici ca femeie de serviciu. Se pare că cel care l-ar fi agresat pe minor ar fi polițist, acest lucru l-ar fi aflat tatăl lui chiar de la serviciul 112, pentru că omul legii ar fi sunat anterior apelului tatălui să anunțe că minorul are asupra sa petarde. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, părinții băiatului nu au depus nicio plângere împotriva agresorului, însă minorul s-a ales cu dosar penal pentru că oamenii legii au găsit asupra sa mai multe petarde.

După ce a terminat orele, băiatul de 13 ani s-a deplasat în Piața Centrală în apropierea complexului comercial unde mama sa era angajată ca femeie de serviciu, pentru a o ajuta pe aceasta să facă curățenie. Se pare că băiatul ar fi aruncat cu petarde în zonă și a fost luat la rost de un cetățean care a susținut că este polițist și chiar a fost agresat fizic de acesta. Cel puțin asta le-au spus părinților angajații din complexul comercial care i-au sunat să le spună ce s-a întâmplat cu băiatul. Atât mama cât și tatăl vitreg au ajuns cât au putut de repede la fața locului și acolo l-au găsit pe minor și pe un bărbat îmbrăcat civil care s-a recomandat a fi polițist, care-l ținea de geacă pe minor. „Ne-a sunat o doamnă de acolo să ne spună că fiul meu este bătut de un individ care zice că e polițist, pe motiv că a aruncat cu o petardă. A zis că l-a lovit cu pumnii și picioarele, l-a pus jos. Când am ajuns acolo l-am găsit ținându-l de geacă și atunci eu i-am cerut să se legitimeze dacă e polițist, însă a refuzat acest lucru și era îmbrăcat civil. Eu am sunat la 112 și le-am povestit ce s-a întâmplat, iar de acolo mi s-a spus că acel individ nu a mințit, este polițist și că a sunat și el la 112 și trebuie să apară echipajele de poliție. Au venit oamenii legii, pe el nu l-au întrebat nimic, iar pe noi ne-au luat la declarații. Nu știu ce să mai cred”, a precizat Sorin Păunescu.

Vrea ca agresorul să fie pedepsit

Mama băiatului a fost cea care l-a însoțit pe minor la declarații, iar tatăl vitreg a fost chemat și el să spună ce s-a întâmplat. Sorin Păunescu este decis să plătească pentru faptele minorului, dar și cel care l-a agresat pe copil să fie pedepsit, iar dacă este polițist și mai rău. „Dacă băiatul a dat cu petarde este vina lui și suportăm consecințele. Plătim amenda și gata, dar individul acela chiar dacă e polițist, mai ales că era civil, nu avea niciun drept să-l lovească sau să-l imobilizeze. Dacă eu plătesc greșeala copilului și el să fie tras la răspundere pentru comportamentul lui. Vreau să vă spun că polițiștii care au venit la fața locului nu l-au legitimat, nu l-au întrebat nimic. Pur și simplu l-au lăsat să plece liniștit, iar pe noi ne-au luat la declarații. Mai mult, mi-a zis că l-a mușcat fiul meu de mână și își ia și el certificat medico-legal. Păi probabil a vrut să se apere”, a mai spus Sorin Păunescu.

Nu știu dacă au depus sau nu plângere

În condițiile în care mama băiatului nu a vrut să ofere prea multe detalii despre ce s-a întâmplat, motivând că nu vrea să aibă probleme, tatăl vitreg susține că a precizat în declarația dată la poliție tot ce s-a întâmplat și consideră că a făcut plângere. „Nu știu ce a scris soția și fiul în declarație, dar eu am spus exact ce s-a întâmplat, pentru că vreau să se ia măsuri cu acel individ care se dădea polițist și care am înțeles că într-adevăr este polițist”.

Minorul s-a ales cu dosar penal

Din victimă, minorul s-a trezit vinovat la ieșirea de la audieri. Pentru că oamenii legii au găsit asupra sa mai multe petarde au întocmit pe numele său dosar penal. „Poliția Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată cu privire la faptul că  în scara unui bloc un tânăr folosește obiecte pirotehnice. Polițiștii l-au condus pe acesta la sediul poliției pentru cercetări, asupra sa fiind identificate 20 de obiecte pirotehnice de tip petardă a căror deținere și folosire este interzisă. Minorul de 13 ani este cercetat, iar polițiștii au constituit pe numele său un dosar penal”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Nu a fost înregistrată nicio plângere

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, împotriva agresorului nu a fost înregistrată nicio plângere din partea părinților minorului. „Până în acest moment nu a fost  primită nicio sesizare de acest gen. În cazul în care se va sesiza acest aspect, vor fi verificate toate aspectele și se vor propune măsuri legale”, a mai spus Romina Dochian.

Martorii se feresc să vorbească

Cei care au văzut întreaga scenă se feresc să vorbească sau să ofere prea multe informații. „Știm doar că domnul este polițist și de vină au fost ambii. Băiatul a dat cu petarde, domnul s-a luat de el, copilul a mai zis și el câte ceva și oamenii îți mai pierd calmul și reacționează fiecare în felul lui. E rău ce s-a întâmplat și mai mult nu pot să vă spun nimic, că nu vrem să fim implicați în acest caz. Sunt foarte multe persoane care au văzut ce s-a întâmplat, chiar și oameni din bloc, că au ieșit pe geam. Domnul locuiește chiar în blocul de lângă complexul comercial din câte am înțeles. E posibil ca totul să fi fost surprins de camerele video”, a precizat un martor.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: