Magazinul ”Tara”, făcut scrum de un incendiu puternic

Unul din cele mai cunoscute magazine de la periferia orașului a fost făcut scrum ieri noapte într-un incendiu care a afectat și brutăria ce funcționa lângă acesta. ”Tara” era o oprire aproape obligatorie pentru cine pleca din Târgu Jiu spre Râmnicu Vâlcea, pentru moment spațiul respectiv devenind un morman de lemne arse și geamuri sparte. Totul a fost generat, se pare, de o supraîncărcare a rețelei electrice, inclusiv cu ornamentele pentru Crăciun băgate recent în prizele magazinului.

Flăcările au fost observate după miezul nopții, proprietarul Liviu Negară fiind plecat la Rânca, unde mai deține o pensiune la fel de apreciată de turiști ca și magazinul făcut scrum acum. Un vecin a fost cel care a observat incendiul și a dat alarma, bărbatul rămânând fără curent pentru televizorul la care se uita. ”Am ieșit afară și am văzut că ceilalți aveau curent, eu nu aveam. Când m-am uitat spre magazin am văzut primele flăcări. Ardea pe vreo 3-4 metri la acoperiș. Cred că de la curent a început totul, că băgase și instalațiile de Crăciun în priză recent. Eu am început să strig după ajutor și așa au văzut și fetele care lucrau în brutărie că sunt în pericol”, a spus Sevastian Catrina, vecin al magazinului ars. Și alți vecini au ieșit din case pentru a vedea ce se întâmplă, flăcările ce au cuprins foarte repede magazinul și brutăria speriindu-i pe oameni.

Anchetă a Poliției și ISU Gorj

Incendiul a avut loc în apropiere de sediul ISU Gorj, trei echipaje ale pompierilor militari intervenind în mare grabă pentru a salva ce se mai putea. Mașinile acestora au ajuns foarte repede, mai ales că la acea oră târzie din noapte circulația era aproape de zero. Pompierii s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările pentru a reuși să lichideze incendiul. ”În momentul în care au ajuns la fața locului, echipajele au constatat că incendiul se manifesta la acoperișul supermarketului, incendiul fiind localizat și lichidat ulterior”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Mihai Avramescu, prezent la fața locului.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili împreună cu pompierii de la ce anume s-a produs nenorocirea. Rudele proprietarului nu au însă suspiciuni cu privire la motivele care au dus la izbucnirea incendiului, socrul patronului de la ”Tara” spunând că, cel mai probabil, un scurt circuit a transformat în scrum magazinul respectiv. Ieri pe zi cei care treceau pe la Drăgoieni prin zona respectivă opreau sau reduceau viteza și se minunau de ceea ce s-a putut întâmpla acolo. Muncitorii începuseră deja să curețe zona afectată de incendiu, semn că, în primăvară, patronul de la ”Tara” va reface acel spațiu comercial.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: