Copiluș, Stroe și alții din ”Mafia Permiselor”, după gratii!

Chiar de ziua lui onomastică, unul dintre cei mai cunoscuți polițiști examinatori de la Gorj, Cristian Nicu Stroe, a primit de la instanță vestea că a fost emis mandat de arestare preventivă pe numele său, dar și al altor membri din gruparea  din care este acuzat de anchetatori că face parte. Rețeaua dezvoltată la Târgu Jiu în ultimii ani pentru a facilita obținerea permiselor de conducere contra unor sume de bani de până în 300 de euro începuse să fie mai puternică decât cea de la Pitești, acum oameni importanți din grupare urmând să facă sărbătorile de iarnă în spatele gratiilor.

Ancheta în dosarul permiselor a fost preluată de procurorii anticorupție de la Gorj care, la final de an, au reușit să bifeze la capitolul ”dosare grele” una din cele mai de amploare investigații derulate la nivelul județului în ultimii ani. Polițiștii examinatori și instructorii auto a căror reținere a început încă de joi seara au petrecut noaptea de joi spre vineri la sediul DNA Târgu Jiu și mai apoi la Spitalul Județean, unde orice persoană arestată preventiv este verificată atent din punct de vedere medical înainte de a fi băgată după gratii.

A doua zi, vineri, chiar de Moș Nicolae, doi polițiști de la Serviciul Permise Auto și trei instructori auto au fost duși la instanță cu propunerea de arestare preventivă. Cristian Nicușor Stroe a aflat chiar de ziua sa că instanța a emis pe numele său mandat de arestare preventivă. În urmă cu o lună, când aveau loc ample descinderi la cabinetele unor medici, printre altele, dar și la vila din centrul orașului a lui Stroe, acesta era lăsat în libertate de către anchetatori, polițistul spunând că nu are nicio vină. Acum el a declarat doar că lasă Justiția să își spună cuvântul, iar magistrații au decis că locul său în următoarea perioadă este după gratii. Aceeași decizie îl vizează și pe unul dintre superiorii lui Stroe, Emil Copiluș, dar și pe doi instructori auto, Ștefan Tănase și Vasile Frățilescu, precum și pe Constantin Turbatu, director al unei școli de șoferi din oraș.

Mandate prelungite

În timp ce Stroe, Copiluș și ceilalți erau duși la instanță pentru a fi luată în discuție propunerea de arestare preventivă, în clădirea Tribunalului se mai aflau alți trei gorjeni membri în rețeaua destructurată acum de anchetatori. Gheorghe Frățilescu, văr cu Vasile, dar și Bogdan Petre și Georgiana Stroe, cea din urmă fiind patroana unei școli auto, erau prezentați judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Magistrații au decis menținerea stării de arest preventiv, cei trei fiind deja trimiși în judecată de către procurori împreună cu un al patrulea inculpat, George Ionuț Stroe, fiul patroanei aflate după gratii.

Sentințele date de judecători în aceste cazuri nu sunt definitive, dar la ce probe sunt în dosar sunt șanse infime ca avocații inculpaților să reușească să îi înduplece pe judecătorii de la Curtea de Apel să dea un verdict contrar celui de la Târgu Jiu. Nu mai puțin de trei anchetatori sub acoperire au venit încă din vară la Târgu Jiu și și-au manifestat interesul pentru a urma cursurile unor școli de șoferi din oraș, aceștia spunând că trebuie să plece la muncă în străinătate și că nu au foarte mult timp la dispoziție. Când au menționat și că au emoții pentru examene, chiar dacă au făcut greșeli pentru care trebuiau coborâți de la volan, polițiștii examinatori i-au promovat  contra unor sume de bani, discuțiile purtate prin telefon sau ambiental pe aceste teme fiind înregistrate și devenind probe la dosarul ce se va judeca la Tribunalul Gorj.

Emoții pentru ”lotul Văduva”

Ziua de azi este una cu emoții pentru alți membri ai grupării respective, aflați în arest preventiv de aproape o lună de zile, după faimoasele descinderi ale mascaților veniți special pentru acest lucru de la București. Magistrați din capitală ar trebui să facă publică decizia în privința prelungirii mandatelor de arestare preventivă pentru medicii Dana Maria Vodislav, Elena Dinică Băltărețu și Rodica Lehner, dar și pentru asistentele lor Liliana Elena Răcman, Paula Lorenzia Diaconescu și Eugenia Adam, precum și pentru Virgil Vasile Dinică Băltărețu, fiul medicului mai sus amintit.

Mandatele de arestare preventivă ale acestora expiră mâine, iar judecătorii au lăsat în pronunțare decizia privind prelungirea sau nu a stării de arest a celor șapte. Inculpații au fost duși la instanță încă din ziua de Ajun a Sfântului Nicolae, dar un verdict ar urma să fie pronunțat de abia azi. Cauza celor șapte a fost disjunsă diferit de cea a gorjenilor trimiși deja în judecată, medicii fiind suspectați că ar fi emis acte medicale în alb, contra unor sume de bani, nu doar pentru cei care doreau să urmeze cursurile școlilor de șoferi, ci și pentru cei care doreau să se angajeze și nu vroiau să fie examinați de medici specialiști, dar aveau nevoie de ștampilele acestora pe diverse adeverințe.

SURSE

Potrivit unor surse, din dosarul permiselor s-ar mai fi disjuns un alt dosar, care îl priveşte pe adjunctul IPJ Gorj, Ion Frăţilescu. Acesta este verişor cu unul dintre instructorii auto şi din unele interceptări de la dosar sunt indicii cu privire la fapte de corupţie ale adjunctului IPJ Gorj.

Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: