Copil bătut de tată pentru două felii de salam. I-a rupt mâna!

A fost bătut de tată pentru că a mâncat fără să-i ceară voie! Pe cât de incredibil sună, pe atât este de cruntă realitatea în satul Știucani, din comuna gorjeană Slivilești. Prin acest coșmar a trecut un adolescent de 15 ani care a ajuns la spital cu mâna ruptă după ce tatăl său l-a bătut crunt.

Totul s-a petrecut duminică, însă copilului i-a fost teamă să meargă la Poliție. A depus plângere abia după patru zile de la incident. ”La data de 5 iulie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Slivileşti au fost sesizaţi de un tânăr de 15 ani despre faptul că, la data de 1 iulie, tatăl său, în vârstă de 48 de ani, ar fi exercitat acte de violență asupra sa. Din verificările efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, a avut un conflict spontan cu tatăl său, care, pe fondul consumului de alcool, a exercitat acte de violență asupra sa, provocându-i leziuni. Joi, minorul a fost prezentat la SML Gorj, unde, cu ocazia examinării, s-a constatat că necesită un număr de 30-35 de zile de îngrijiri medicale, pentru vindecare”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

„Pe toți îi bate!”

Primarul din Slivilești, Sorin Bucurescu, știe situația familiei de ani buni: „Au cinci copii. Trei minori și doi peste 18 ani. Bărbatul este violent, extrem de agresiv, vorbește urât cu copiii, pe toți îi bate! Nu e deloc cum ar trebui să fie un tată, un părinte. Nici mama nu se prea îngrijește de ei pentru că a fost mai mult plecată prin străinătate și când vine acasă nu doarme acolo cu săptămânile. Cum să mai învețe copiii când sunt tracasați, dorm câteodată pe unde apucă și nu au ce mânca! Noi încercăm să-i ajutăm”.

Agresorul le-a spus polițiștilor că i-a dat o palmă copilului pentru că nu ar fi vrut să mănânce, spun surse din anchetă. Lucrurile au fost însă pe dos, susțin vecinii și copilul care a povestit totul asistentului social de la Primărie. „Ultimul scandal a fost duminică. L-a bătut pe copil că a deschis frigiderul și era o bară de salam din care a tăiat două feliuțe. A venit nervos, beat și l-a bătut până i-a rupt mâna! Cum să faci așa ceva? Tatăl minte când spune că l-a bătut că nu voia să mănânce. Nu! A mâncat copilul și de-aia l-a bătut. Că nu i-a cerut lui voie”, a declarat primarul Slivilescu. El susține că știe totul chiar de la copil, pentru că le-a povestit asistenților sociali trimiși acasă la el de primar când a aflat cât de grav a fost incidentul.

Copiii muncesc prin sat

Mai mult decât atât, primarul susține că părinții i-ar trimite pe cei mici și la muncă prin sat. „Copiii merg în sat la muncă, la fân. Acum câteva zile, cei doi minori, de 9 și 11 ani, au fost la muncă în sat. Au câștigat ceva bănuți și tatăl le-a luat banii și din spusele vecinilor s-a dus la barul din localitate și a luat băutură și țigări. Le-a spus copiilor că merge să ia grâu. Bursa copilului, că e la școala profesională, tot el o ia și tot acolo se duc banii. La fel, și alocațiile”, a mai spus edilul din Slivilești.

Băiatul va fi consiliat psihologic

În acest caz, au fost sesizați și cei de la Protecția Copilului Gorj care au deschis o anchetă, vor monitoriza familia și vor consilia psihologic băiatul. „Noi vom monitoriza familia. Am vorbit doar cu părinții până acum. Chiar ieri (n.r. joi) am mers acasă la familie. Am înțeles că a fost un conflict între tată și copil. În prezent, copilul se află în familie și nu necesită scoaterea din mediul familial. Noi vom discuta și cu băiatul. Îl vom consilia psihologic să treacă peste această traumă suferită. Dacă se vor repeta aceste episoade, vom putea solicita scoaterea minorului din mediul familial”, a spus Lidia Bârsanu, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj.

Copilul și-a retras plângerea

Tatăl agresor din Slivilești a fost pus în libertate după ce a ajuns în fața instanței. El va fi cercetat în stare de libertate. Băiatul a decis să retragă plângerea. Dosarul penal deschis de polițiști pe numele tatălui său își va urma cursul. „Băiatul a fost audiat în prezența mamei și a decis să retragă plângerea depusă împotriva tatălui. Polițiștii vor continua cercetările în cadrul dosarului penal pentru violență în familie și va fi trimis la Parchet unde va fi dispusă soluția”, a confirmat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Cel mai probabil, fără plângere la dosar, acesta va fi clasat. Familia este monitorizată de Protecția Copilului Gorj, iar minorul va fi consiliat psihologic pentru a depăși trauma suferită.

Vizualizări: 9,813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: