Copil de 13 ani, spânzurat în spatele casei

Un copil de 13 ani şi-a luat viaţă sâmbătă seara, spânzurându-se în spatele casei. Eusebiu Toma din Uricani a venit cu familia la Runcu la bunici, pentru a tăia porcul. Copilul a fost găsit fără vlagă de mama sa.

O familie din Uricani trăieşte acum o dramă după ce şi-a găsit fiul de numai 13 ani spânzurat chiar în spatele casei. Nenorocirea s-a întâmplat în satul Bâlta din Runcu. Familia nu a sesizat nimic ciudat în comportamentul adolescentului, iar vestea că acesta şi-a luat viaţa a şocat pe toată lumea. Mama băiatului a fost cea care şi-a găsit fiul şi din cauza şocului a fost internată imediat în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Acesta venise de curând din străinătate, unde muncise pentru a nu-i lipsi ceva lui Sebi şi surorii lui.

Gest neînţeles

Toată familia a venit la Gorj în satul Bâlta din Comuna Runcu, acolo unde locuiesc bunicii materni, pentru a tăia porcul de Crăciun. Nici prin gând nu le-a trecut părinţilor că fiul lor aici îşi va găsi sfârşitul. Sâmbătă în jurul prânzului mama băiatului a sesizat că fiul ei lipseşte de ceva timp şi atunci s-a gândit să-l caute pe la vecini. Nu a fost de găsit. Când a mers în livada din spatele casei l-a găsit pe Sebi fără suflare, agăţat de creanga unui cireş. ”Ei stau la Uricani, dar au venit să taie porcul aici ca în fiecare an. Vin mereu pe aici când au liber de la serviciu. Nu ştiu ce s-a întâmplat dar mama lui a venit la mine să mă întrebe dacă Sebi al ei este  pe la nepoata mea că mai venea pe la ea şi se uitau la calculator. I-am spus că nu şi atunci mi-a zis că nu mai ştie nimic de el de dimineaţă şi nu ştie unde s-o fi dus. A mai întrbat şi alţi vecini, iar după o oră cred am auzit-o ţipând ca din gură de şarpe. Ne-am dat seama că s-a întâmplat ceva şi ne-am dus repede la ei acasă. Erau în curtea din spatele casei toţi că Sebi se spânzurase. A venit salvarea dar degeaba era mort”, a declarat Amariţei Maria

Nici rudele şi nici cei care îi cunoşteau pe Sebi nu-şi explică ce s-a întâmplat cu el şi mai ales ce l-a putut supăra atât de tare încât acesta să-şi ia viaţa. ”Era un băiat cuminte, liniştit, respectuos. Niciodată nu le-a făcut necazuri sau să fi făcut el prostii. Făceam năzbâtii ca un copil de vârsta lui. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el. Nu îi lipsea absolut nimic. Eu chiar în dimineaţa când s-a întâmplat nenorocirea l-am văzut pe drum, m-a  salutat l-am întrebat ce face. Nu mi s-a părut schimbat.  Şi după câteva ore să auzim că s-a spânzurat. Nu a lăsat niciun bilet nimic. Avea în buzunar doar telefonul mobil şi atât”, a povestit Maria Berbec.

Unchiul băiatului este şi el în stare de şoc. „Am venit imediat ce am auzit de nenorocirea asta. Nu ştiu ce să vă spun. Nu ştiu cum s-a întâmplat una ca asta că nu avea probleme sau vreo supărare”, susţine Constantin Toma.

Vizualizări: 557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: